Misterul crimei de la Vatican. A fost vorba despre un triunghi amoros gay?

Au trecut 14 ani deja și lubrica crimă petrecută în curtea Papei a rămas nerezolvată. Barbie Latza Nadeau vorbește despre dubla omucidere și despre zvonurile legate de un triunghi gay amoros care s-ar ascunde în spatele crimei.
”La data de 4 mai 1998, cinci focuri de armă au răsunat în interiorul unui apartament privat din interiorul zidurilor fortificate ale orașului Vatican din Roma. Au fost găsiți morți: Alois Estermann, comandantul nou-numit al gărzii de elită elvețiene care-l protejează pe papă; soția lui Estermann, venezueleana Gladys Meza Romero, un fost model și Cedric Tornay, care era caporal în Garda Elvețiană. Potrivit vecinilor de apartament care au fost intervievați, nimeni nu a auzit focurile de armă,  dar cele trei trupuri au reprezentat suficiente dovezi pentru a rezolva crima, cel puțin în viziunea Vaticanului.
Poziția oficială a ”Sfântului Scaun” a fost că, caporalul Tornay l-a ucis pe Estermann și pe soția sa, după care și-a pus pistolul 7mm în gură zburându-și creierii. Motivul a fost simplu, au spus ei: Tornay a fost omis de către Estermann de la o promovare și nu și-a putut reține furia.
Dar adevărul din spatele crimelor din Garda Elvețiană a Vaticanului este mult mai complex, spune mama lui Tornay, Muguette Baudat. La începutul acestei luni, ea i-a solicitat Papei Benedict al XVI-lea să redeschidă cazul și să reabiliteze numele fiului ei. Într-un scurt interviu acordat ”The Daily Beast”, ea a spus că fiul ei a fost victima unei mușamalizări, și că nu este autorul unei duble crime și un sinucigaș. “Fiul meu nu este omul din spatele unei astfel de crime”, a spus ea. “El nu a fost nici nebun și nici răzbunător. El a fost de fapt victimă în această crimă.”
Muguette Baudat i-a scris o scrisoare cardinalului Benedict în speranța că el va redeschide cazul. Ea crede că întrucât Benedict a fost un administrator cheie al investigației făcute de Vatican privind crimele respective, el ar fi fost dispus să redeschidă cazul de dragul transparenței. ”El ar putea dori să fie cu conștiința împăcată”, a spus ea. ”Ar fi un lucru corect să facă asta.”
Când s-a întâmplat, crima din Garda Elvețiană a zguduit Roma în chiar inima sa. Pentru că Vaticanul este un stat suveran, el are poliția sa și unități proprii de anchetă. Papa este șeful statului, și nimeni din administrația papală nu trebuie să răspundă nimănui din afara zidurilor Vaticanului – chiar dacă mica națiune este amplasată în interiorul orașului Roma. Acest caz a fost învăluit de mister încă de la momentul veștii sale. În orele care au urmat dezvăluirii știrii despre crimă care s-a scurs în afară printr-un insider al Vaticanului, jurnaliștii italieni locali au speculat atunci că, însuși Papa Ioan Paul al II-lea ar fi fost victima mâniei unui pistolar. A fost nevoie de aproape 24 de ore pentru ca Vaticanul să clarifice faptul că, capul brațului protector al papei a fost ucis într-o crimă-sinucidere, și nu papa însuși.
În anii care au urmat, reporterii au urmărit mai multe piste ale acestui caz încă nerezolvat, pentru a afla adevărul despre ceea ce s-ar fi întâmplat cu adevărat în acea noapte. Au fost scrise multe cărți despre acest caz, dar până acum niciuna nu a oferit o rezolvare cu adevărat pentru crimă. Nu era un secret în cadrul Gărzii Elvețiene că Estermann era bisexual și că avea o slăbiciune pentru tinerii, iar cu Tornay tocmai încheiase o relație sexuală, care la momentul respectiv era în vârstă de doar 23 ani.
Una dintre teorii este că, atunci când Estermann și-a îndreptat sentimentele sale către un alt tânăr recrut, Tornay și-ar fi pierdut cumpătul și l-a ucis pe Estermann și pe soția sa într-un acces de gelozie. Într-o carte având ca subiect acest caz, și intitulată ”Verbum Dei et Verbum Gay”, autorul Massimo Lacchei scrie că în zilele dinaintea crimelor, el a observat între Estermann și Tornay ceva ce el a descris ca un brunch gay, și că intervievându-l ulterior pe Tornay, despre care a spus că era atașat în mod clar de superiorul lui. Massimo Lacchei a afirmat că,”Ei erau prea intimi și prietenoși pentru relația dintre un căpitan și un subaltern.”
O altă teorie este aceea că, Estermann s-a aflat în centrul unei lupte pentru putere din interiorul Gărzii Elvețiene. Pe de o parte era  mișcarea ”über”conservatoare Opus Dei, iar pe de cealaltă parte, o sectă masonică cu putere tot mai mare în cadrul gărzii de elită. Estermann, care fusese numit în calitate de nou comandant al gardienilor, doar cu câteva ore înainte de a fi ucis, a fost prins la mijloc — potrivit celor relatate în cartea numită ”Blood Lies in the Vatican”(Minciunile Sângeroase de la Vatican), scrisă de niște autori anonimi, care pretind a fi preoți și insideri locuitori din interiorul zidurilor Vaticanului. Ei susțin că Tornay a fost atacat și târât în pivniță Vaticanului, unde a fost “sinucis”, de către trupele de comando, iar că apoi ar fi fost plasat în apartamentul lui Estermann după ce adevărații atacatori au făcut treburile murdare. Concluzia la care au ajuns autorii este că, “Elementul care subminează adevărul oficial este faptul că nimeni nu a auzit cele cinci focuri de armă trase din puternicul pistol găsit asupra corpului lui Cedric Tornay.”
Mama lui Tornay crede mai mult în cea de-a doua teorie decât în prima, dar știe că adevărul s-ar putea afla undeva la mijloc. Ea spune că fiul ei a fost pionul unei entități mult mai puternice și că a fost prins la mijloc într-o situație despre care probabil că el nu știa nimic. Ea neagă aventura homosexuală a fiului ei cu șeful său, dar recunoaște că acesta ar fi fost prea confident (cu șeful său) și, prin urmare, s-ar fi putut profita ușor de el. Oricum, ea este hotărâtă să afle adevărul despre fiul ei.
Papa Benedict al XVI-lea nu a răspuns încă oficial la scrisoarea mamei lui Tornay. Avocatul ei Luc Brossollet spune că ea nu se va da bătută. “Cazul este plin de dovezi suprimate, contradicții și minciuni”, a spus el recent. “Este timpul pentru a afla adevărul rușinos.” ”
Sursa
[”Vatican Murder Mystery: Was It a Gay Love Triangle?”, The Daily Beast, 14.11.2011, Barbie Latza Nadeau]
This entry was posted in Păgânismul catolic. and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a comment