Un membru al Gărzii Elvețiene susține că un oficial al Vaticanului i-a făcut avansuri sexuale

Cardinali, episcopi și alți clerici i-au făcut avansuri sexuale unui membru al Gărzii Elvețiene, după cum a susținut acesta.
Un fost gardian elvețian a susținut că a primit avansuri sexuale de la cardinali, episcopi și alți clerici în timp ce servea în corpul de elită, garda de corp personală a Papei.
Ex-soldatul a declarat că a primit în jur de 20, 25 de avansuri sexuale explicite, inclusiv într-o ocazie în care un cardinal l-a invitat în camere sale din Vatican.
Fostul membru al Gărzii Elvețiene, care a insistat să rămână anonim, a făcut acuzațiile printr-un ziar elvețian, Schweiz am Sonntag, care le-a publicat pe prima pagină de duminică.
Soldatul a servit în Garda Elvețiană în timpul papalității lui Ioan Paul al II-lea, care a durat din 1978 până în 2005, și nu a fost clar de ce a decis abia acum să prezinte revendicările: “Într-o noapte, la ceva timp după miezul nopții, am primit un apel pe telefonul meu mobil. Persoana de la celălalt capăt a spus că era un cardinal și mi-a cerut să vin în camera lui”, a spus el.
Fostul membru al Gărzii a susținut de asemenea  că el a primit avansuri de la un membru al Secretariatului de Stat, unul dintre departamentele cele mai puternice ale Vaticanului.
Cleric care l-a abordat, mai târziu a fost transferat din postul său, a declarat fostul soldat.
El a spus că le-a raportat superiorilor săi despre atenția nesolicitată, dar a fost acuzat de neînțelegerea conversației, datorită faptului că nu stăpânea bine limba italiană.
Urs Moser, un purtător de cuvânt al corpului, a declarat ziarului elvețian: “Zvonurile despre o  rețea gay din interiorul Vaticanului nu sunt problema noastră. Oamenii noștri sunt preocupați doar de chestiunile religioase și militare.”
Există de multă vreme suspiciuni că mulți clerici catolici de la Vatican sunt homosexuali,  în  ciuda învățăturii stricte a Bisericii că actul de sex homosexual este un păcat și că a fi homosexual este o “deviere.”
În timpul zborului de întoarcere de după o vizită de o săptămână în Brazilia, din vara trecută, Papa Francisc a fost întrebat despre presupusa existență a unui “lobby gay”  la Vatican.
Papa argentinian a spus că orice lobby este o problemă pentru Curia, organul secret al Sfântului Scaun, indiferent de caracterul acestuia.
“Nu am văzut pe nimeni de la Vatican, care este înregistrat ca homosexual pe cartea de identitate. Dar recunoaștem că există (homosexuali) “, a spus el.
El a fost chestionat în special cu privire la afirmațiile cum că unul dintre oamenii de încredere  ai săi, un preot numit pentru a supraveghea rezolvarea scandalului iscat la Banca Vaticanului, a avut o serie de întâlniri homosexuale în timp ce a servit în calitate de diplomat al Vaticanului,  în Uruguay și Elveția, cu un deceniu în urmă.
Monseniorul în vârstă de 57 de ani, care a avut o carieră de 15 ani ca diplomat al Vaticanului, este acuzat că i-ar fi șocat pe colegii preoți și călugărițe de la ambasada Sfântului Scaun, în Montevideo, datorită unei aventuri cu un căpitan din armata elvețiană, cu care s-a întâlnit în urma unui anunț publicat la Berna.
Papa a spus că a dispus efectuarea unei anchete în ce privește acuzațiile, dar că nu a găsit nimic care să le confirme.
Nu este prima dată când au existat acuzații de intrigi gay în cadrul Gărzii Elvețiene, cea mai mică armată din lume, care i-a protejat pe pontifi timp de cinci secole.
Cel mai mare scandal care a lovit ilustrul corp, s-a produs  în 1998 când caporalul Cedric Tornay, un tânăr străjer, l-a împușcat mortal pe comandantul unității și pe soția comandantului înainte de a se împușca pe el însuși.
După o investigație oficială a crimei, Vaticanul a concluzionat că ea s-a produs datorită  unui  acces de furie, după ce a fost omis de la o promovare.
Dar au existat acuzații de lungă durată privind mușamalizarea oficială  de către Biserica Catolică, cu numeroase teorii ale conspirației invocate pentru vreun motiv anume.
S-a susținut că Tornay s-a simțit disprețuit de comandantul său, Alois Estermann, după ce cei doi au avut o aventură homosexuală.
Mama lui Caporalului Tornay a contestat mereu versiunea evenimentelor prezentate de Vatican și a solicitat în repetate rânduri ca ancheta să fie redeschisă.
Sursa

Swiss Guard claims Vatican official made sexual advances to him

The Telegraph, 6 ianuarie 2014, Nick Squires, Roma 
This entry was posted in Păgânismul catolic. and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s