Pedofilie: Martorii lui Iehova condamnați la plata a 28 de milioane de dolari

După un articol de blog din iunie 2012, intitulat,
PÉDOPHILIE : LES TÉMOINS DE JÉHOVAH CONDAMNÉS À VERSER 28 MILLIONS DE DOLLARS

În 2012, un fapt dramatic a dezvăluit o realitate necunoscută până atunci publicului și nici membrilor organizației Martorii lui Iehova.
Pentru prima dată în istoria sa, Societatea Turnul de Veghe a pierdut o bătălie juridică implicând rolul său în cazurile de abuz sexual asupra copiilor.
În data de 13 și 14 iunie 2012, Societatea Turnul de Veghe a fost condamnată de către Curtea Superioară din Alameda County, California, să plătească despăgubiri de câteva milioane de dolari: 21 de milioane de dolari daune punitive și 2,8 milioane dolari daune compensatorii.
De unde a pornit totul?
Între 1995 și 1996, Candace CONTI, astăzi în vârstă de 26 de ani, a fost abuzată în mod repetat de către un membru botezat al congregației din Freemont, North California. Candace avea doar 9 ani, la momentul respectiv.
Dar atacatorul său, Jonathan Kendrick, nu a fost la prima lui victimă. La sfârșitul anului 1993, Kendrick a fost convocat de către ”bătrâni” pentru două fapte similare și a fost pedepsit prin pierderea postului său servitor ministerial. Cu toate acestea, nici membrii congregației locale, nici poliția a fost informată cu privire la acțiunile sale.
Beneficiind de confidențialitate strictă pentru crimele sale, Kendrick a fost capabil să-și păstreze încrederea familiilor din adunarea și de a câștiga prietenia părințiilor  tinerei Candace, înainte de a a abuza de ea.
Prin urmare, bătrânii adunării din Freemont au fost condamnați de către instanța din California să plătească 910 de mii de dolari pentru neglijență.
Dar, poate că vă veți întreba, de ce Justiția a atribuit o pondere mai mare de responsabilitate pentru Societatea Turnul de Veghe  în această chestiune, și ea a condamnat organizația la plata de 24 milioane dolari pentru prejudiciul adus?
Motivele
Juriul Instanței a constatat că politica dusă de Martorii lui Iehova în tratamentul cazurilor de pedofilie este ilegală.
Și acest lucru este ilegal, în primul rând, din două motive.
În primul rând, regula celor “doi martori”, stabilită de către Societatea Turnul de Veghe.
În conformitate cu această regulă, în cazul în care agresorul unui copil neagă acuzațiile, așa cum se întâmplă adesea, atunci ”bătrânii” vor dovedi că abuzul a avut loc numai în cazul  în care o altă persoană decât copilul poate atesta asta.
În caz contrar, manualul bătrânilor recomandă lăsarea problemei în ”mâinile Domnului”.  Cu alte cuvinte, ei nu fac nimic.
“În cazul în care acuzatorul sau inculpatului refuză să participe la acest interviu cu bătrânii, sau în cazul în care acuzatul continuă să nege faptele imputate lui de un martor, astfel realitatea vinei nefiind stabilită, bătrânii vor  prezenta problema în mâinile Domnului.” (Paște turma lui Dumnezeu, pagina 73 § 39)
Exact asta este ceea ce s-a întâmplat în cazul lui Jonathan Kendrick.
“Dacă acuzația este negată, bătrânii ar trebui să-i explice  reclamantului că ei nu pot face nimic mai mult în sistemul lor de judecată. Și adunarea va continua să-l trateze pe cel acuzat ca fiind acuzat. Biblia specifică faptul că trebuie să existe doi sau trei martori pentru ca un proces de judecatre să fie întreprins ” (Turnul de Veghe, 1 noiembrie 1995, Pagina 28)
În general, bătrânii încurajează victimele și familiile lor să nu dezvăluie incidentul  celorlalți membri ai congregației. Sute de rude ale victimelor au fost excomunicate din motive de  calomnie, pentru că au divulgat aceste lucruri.
În al doilea rând, bătrânii au instrucțiuni stricte pentru a contacta sistematic biroul filialei Societății Watchtower, imediat ce li s-a raportat o acuzație de abuz asupra vreunui copil.
“Când sunteți anunțat de o acuzație de abuz sexual asupra unui copil, trebuie să apelați imediat la biroul filialei pentru sfaturi, indiferent de vârsta victimei, în prezent sau la momentul faptelor imputate, și, chiar dacă aceste fapte ar fi și anterioare botezului acuzatului. Biroul filialei vă va oferi apoi îndrumare ținând cont de circumstanțele specifice ale fiecărei situații. ” (Paște turma lui Dumnezeu, pagina 132 §18)
Dar acest lucru este contrar legii. Autoritățile statului ar trebui să fie întotdeauna înștiințate cu prioritate atunci când o crimă a fost comisă.
”Bătrânii” nu sunt calificați pentru a investiga astfel de chestiuni sensibile precum abuzurile asupra copilului. Doar poliția este împuternicită și instruită pentru a gestiona o astfel de situație.
Dar Societatea Turnul de Veghe își urmează politica sa: filiala țării este prima care trebuie să știe pentru a putea face față situației și să le comunice bătrânilor instrucțiunile pentru a  efectua propria lor investigație.
De ce condamnarea este atât de importantă condamnarea Turnului de Veghe, obținută  prin Candice CONTI?
Conform estimărilor disponibile, mii de copii au fost abuzați sexual, timp de mai mulți ani, din cauza politicii ilegale a Societății Turnul de Veghe.
Și până în prezent, de fiecare dată când Societatea Turnul de Veghe a fost implicată într-un proces cu privire la pedofilie, ea a reușit să negocieze o cale de ieșire din instanțele de judecată.
Cu alte cuvinte, victimele pedofiliei au primit bani provenind din ofrandele mondiale ale congregației,  în schimbul tăcerii lor.
Astfel de acorduri au fost făcute de nenumărate ori. Dar de astăzi, s-a schimbat foaia…
Candace CONTI nu a fost interesată de bani. Ea a dorit doar ca adevărul să iasă la iveală, și pentru ca justiția să-și spună cuvântul.
De aceea ea a fost hotărâtă să nu accepte niciun aranjament financiar, indiferent de sumă,  și să aducă în fața justiției Turnul de Veghe, oricât de mult o va fi costat emoțional.
Datorită determinării ei, compensația financiară obținută  în cele din urmă va fi cu  mult dincolo de ceea ce ar fi primit de la Turnul de Veghe, pentru acceptarea mușamalizării.
Dar acest lucru nu a fost cel mai important pentru Candace. Ea a declarat:
“Eu am vrut să fiu o martoră a lui Iehova, exemplară. Acum, cred că fac mai bine ajutându-i pe alții copii ai Martoriilor  lui Iehova, decât să fac ce n-am făcut niciodată, să bat de la  ușă  la ușă pentru a răspândi “vestea cea bună”. “
Poate veți crede că, toate acestea nu pot fi adevărate!
Nu ezitați să faceți propriile cercetări proprii pe Google și veți descoperi că acest caz a fost publicat în mai multe ziare de renume, cum ar fi New York Times, Washington Post, USA Today, US News, CBS News, Daily Mail și în presa străină (Anglia, Olanda, Spania, Portugalia, China …). Toate cele expuse aici s-au întâmplat într-adevăr. Și chiar dacă astfel de cazuri, nu apar în publicațiile Societății Turnul de Veghe, nimeni nu le mai poate nega de acum.
Desigur, Turnul de Veghe a contestat condamnarea instanței din California.  Cu toate acestea, indiferent de rezultatul procesului între timp, dacă sunteți martori ai lui Iehova, ar trebui să vă puneți aceste două întrebări:
1. Ești mulțumit de ideea că ofrandele tale voluntare au servit și continuă să fie utilizate pentru a plăti milioane de dolari în despăgubiri, deoarece Colegiul Central a încălcat legea Cezarului?
 
2. Dacă ai copii, ai fi bucuros să știi că ar putea suferi abuzuri din mâinile unuia dintre membrii congregației și dacă acea persoană nu recunoaște, cazul va fi clasificat de bătrâni? Atacatorii copiilor voștri vor avea libertatea deplină de a-i abuza și pe alții.
Fă-ți timp și gândește-te serios la aceste două aspecte și la implicațiile lor în ceea ce privește credința voastră! Amintește-ți de cuvintele Bibliei:
”Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte; căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Şi stăpânirile care sunt, au fost rânduite de Dumnezeu. De aceea, cine se împotriveşte stăpânirii, se împotriveşte rânduielii puse de Dumnezeu; şi cei ce se împotrivesc îşi vor lua osânda.” (Romani 13:1,2)
Din cauza politicii sale interne, care se plasează deasupra legilor Cezarului, Societatea Turnul de Veghe este trasă la răspundere de autorități pentru responsabilitatea sa pentru crimele comise asupra miilor de copii … și, indirect, cu sprijinul vostru financiar și moral.
Sursa
 http://martoriimincinosi.blogspot.ro/2015/04/pedofilie-martorii-lui-iehova.html

This entry was posted in Erezia iehovistă, martorii lui Iehova and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Pedofilie: Martorii lui Iehova condamnați la plata a 28 de milioane de dolari

  1. Liliana says:

    Groaznic. Nu mai pot spune nimic

  2. yvy says:

    Nimeni nu poate contesta ca descreierati de genul asta sunt peste tot, incepand de la oameni politici pana la cei religiosi si terminand cu cei de la stirile orei 17, nimeni nu poate contesta dramele traite de cei in cauza, nu vreau sa cred totusi ca cineva este deasupra adevarului, vreau doar sa cred ca aceasta lume in care traim nu va mai dura, vreau doar sa cred ca ,,Dumnezeu nu poate sa minta” si ca ceea ce a promis va aduce in existenta, pana atunci haideti sa vedem dincolo de emotii, ca nu toti parlamentarii lumii sunt hoti, daca pe ici pe colo cativa incearca sa-si bage pamantul asta prin buzunare, haideti sa vedem ca nu toti preoti catolici sunt pedofili, ca nu toti cei ortodocsi sunt in cautare de moaste pe care sa le puna la pupat, ca nu toti ciobanii isi violeaza oile si lista-i destul de lunga, stiti si voi prea bine , fiecare cu propriile uscaturi, in vechime Dumnezei ii invata pe israeliti legea divina si ei isi faceau un idol, au fot toti omorati? Nu ci doar cei care au participat in mod activ …Pt a nu va plictisi…vreti sa desfintam toate parlamentele? Toate bisericile? Toti ciobanii? Nu cred ca asta-i corect, mai degraba sa raspunda fiecare in dreptul faptelor lui si raspunderea sa fie pe masura a ceea ce a facut….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s