Bilanțul celui mai oribil masacru religios din secolul 20

HOLOCAUSTUL VATICANULUI
de Avro Manhattan (1914-1990)
Despre autor:
Avro Manhattan a fost cea mai remarcabilă autoritate a lumii în ceea ce priveşte acţiunile politice ale Romano-Catolicismului. Pe când era rezident la Londra, în timpul celui de-al doilea război mondial, el a operat la postul de radio numit “Radio Freedom” (Radio Libertatea), ce difuza pentru Europa aflată sub ocupaţie. El este autorul a peste 20 de cărţi, incluzând şi un best-seller “Vaticanul în Politica Mondială”, de două ori aleasă “Cartea Lunii” şi trecând prin 57 de ediţii. El a fost un mare patriot britanic care şi-a riscat viaţa pentru a expune unele dintre cele mai întunecate secrete ale Papalităţii. Cărţile sale au fost numărul #1 pe lista cu cărţi interzise a ultimilor 50 de ani!
 (sursa foto: http://www.srpska-mreza.com/library/facts/manhattan-vatican.html)
 
Cuvânt înainte – la a cincea ediție
O copie a acestei cărți a fost azvârlită de la un capăt la altul în Catedrala St. Paul, din Londra, Anglia, de către Arhiepiscopul de Canterbury, spre stupefacția unei vaste congregații adunate acolo să se roage pentru unitatea creștinătății. Un jurnalist cumpărase un exemplar pentru a-l folosi ca pe un ”scut”, așteptându-se probabil că va fi atacat de cele 3000 de persoane care, au participat la lansarea cărții în Ulster Hall, Belfast, Irlanda de Nord, fiindcă pur și simplu ei luaseră doar act de titlul său. Cartea a mai fost lovită și cu șutul, călcată în picioare și chiar scuipată de către un student catolic din Belfast.
Niciunul dintre acești oameni nu citise măcar un rând din ea.
Arhiepiscopul anglican și-a pierdut cumpătul – și, chiar mai tragic, propria judecată – chiar mai repede decât reporterul și intelectualoidul universitar, și asta doar la simpla vedere a titlului cărții.
O demonstrație șocantă, dacă mai era nevoie pentru careva, a felului în care disputele religioase pot scoate oamenii din minți dincolo de recuperabil.
Dacă la aceasta se mai adaugă și dihonia politică, atunci aceasta de-a doua se transformă în cel mai periculos exploziv.
Națiunile reacționează chiar mai irațional decât un singur individ. Întrucât influența istoriei crește, iluziile deșarte și grupurile de interese vor declanșa fanatismul cel mai emoțional în regiunile altminteri civilizate.
Cu toate acestea, este înțelept ca națiunea să se pregătească pentru ce este mai rău.
Avro Manhattan,
Londra
Mulțumiri
 
 
Elaborarea acestei cărți a necesitat cooperarea a diferite personalități, organisme și guverne. Pentru a evita partizanatele politice, autorul a cules informațiile din toate părțile, folosindu-le cu imparțialitate, atâta timp cât acestea au fost autentificate. Se acordă mulțumiri următorilor/următoarelor:
Guvernul Regatului Yugoslaviei în exil, sub regele Petru al doilea Karadordevic.
Guvernului Republicii Federative Yugoslavia, sub mareșalul Iosip Broz Tito.
Biserica Ortodoxă a Yugoslaviei.
Biserica Sârbă Ortodoxă Răsăriteană de pe teritoriul SUA și Canada.
Adam Pribicevic, președintele de onoare al Partidului Democratic Independent din Yugoslavia.
Dr. Vladimir Belajcic, fost judecător la Curtea Supremă de Justiție a Yugoslaviei.
Dr. Branko Miljus, fost ministru al guvernului de la Belgrad de dinainte de al doilea război mondial. Câțiva membrii ai ONU.
De asemenea o deosebită recunoștință personală pentru: Don Luigi Storzo, fondator și lider al Partidului Catolic Italian (redenumit Partidul Democrat Creștin după al doilea război mondial).
Cardinalul W. Godfrey, fost delegat apostolic, arhiepiscop de Westminster și Primul Cardinal al Angliei.
Lordul Alexander de Hillsborough, lider al HMO (House of Lords), Camera Lorzilor, Marea Britanie.
Monseniorul X. din orașul Vatican.
Contele Carlo Sforza, minstru de externe al Italiei.
Generalul D. Mirkovic, omul care a răsturnat guvernul yugoslav după ce acesta semnase pactul cu Hitler din data de 27 martie 1941. Dr. M. Sekulich, primul purtător de cuvânt oficial pe lângă guvernele aliaților privind masacrele religioase din Croația, în timpul celui de-al doilea război mondial. Și la urmă, dar nu în ultimul rând, toturor martorilor oculari și mai ales victimelor care au supraviețuit ororilor săvârșite de Ustashi, și care au dorit să furnizeze autorului documente suplimentare.
 
Sursa
Advertisements
This entry was posted in Holocaustul Vaticanului and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s