Mântuirea prin Maria catolică

Cum se face că Maria merită o astfel de onoare şi devoţiune? Biserica catolică susţine că mântuirea nu vine numai prin Isus ci şi prin Maria. În conformitate cu doctrina catolică, mântuirea a devenit posibilă graţie obedienţei Mariei!

“Fiind neatinsă de păcat, ea s-a dedicat voinţei, consacrându-şi întreaga viaţă lui Dumnezeu şi slujirii Fiului ei, prin harul Atotputernicului, ea a contribuit la misterul mântuirii. Drept răsplată, sfinţii părinţi au considerat-o pe Maria mai mult decât un instrument pasiv în mîinile Lui Dumnezeu, ci ca pe o contributoare benevolă la salvarea umanităţii, prin credinţa ei şi prin obedienţă. Aşa cum spunea şi Sf. Irenaeus; “prin ascultare ea devenit cauza mântuirii, atât a ei cât şi a întregii umanităţi. ”
(The second Vatican Council 194). Carol D. Leonnig, Panel Ignored Evidence on Detainee, Washington Post, March 27, 2005, § 716b. http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A3868-2005Mar26.html (web address as of March 27, 2005).

Maria nu este cauza mântuirii noastre; Isus Hristos, singur, este cauza mântuirii noastre! El este singura cale a mântuirii, nu există vreun alt nume în ceruri sau altundeva, care ar putea fi invocat pentru mântuirea noastră:
“Eu însă Îţi voi aduce jertfe cu un strigăt de mulţumire, voi împlini juruinţele pe care le-am făcut. Mântuirea vine de la Domnul.” (Iona 2:9)

“s-o ştiţi toţi, şi s-o ştie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfăţişează înaintea voastră pe deplin sănătos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret, pe care voi L-aţi răstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morţi. El este piatra lepădată de voi, zidarii, care a ajuns să fie pusă în capul unghiului. În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiţi.” (Faptele apostolilor 4:10)

http://paganismulcatolic.blogspot.ro/2015/03/mantuirea-prin-maria-catolica.html

 

Advertisements
This entry was posted in Păgânismul catolic. and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s