Un Curs de Miracole. Opera CIA. (4)

Carl Rogers

De la mijlocul anilor 1950 până în anii 1960 Carl Rogers a condus pentru CIA cercetări legate de dezvoltarea personalității. El era finanțat de CIA prin intermediul unui program intitulat Societatea pentru Investigarea Ecologiei Umane, mai târziu redenumită Fondul Ecologiei Umane. La începutul acestor cercetări, Carl Rogers lucra la Facultatea de psihologie de la Universitatea din Wisconsin.


Această organizație a luat ființă ca urmare a inițiativei directorului CIA de atunci, Allen Dules. Motivul înființări acestei organizații ar fi fost ”preocuparea populară” cu privire la prizonierii de război întorși din Coreea. Problema aceasta avea să fie soluționată prin înființarea respectivei societăți, în care urmau să se studieze metodele chinezești și sovietice de interogare și îndoctrinare. Printre specialiștii cooptați se număra psihologul Carl Rogers precum și psihiatrul Lawrence Hinkle de la Cornell Medical Center. Hinkle a recunoscut că toți cunoșteau că această organizație era înființată de CIA. Hinkle a observat că CIA era interesată și în dezvoltarea agresivă de metode pentru a obține informații. Din consiliul la nivel înalt al acestei organizații, pe lângă agenți CIA se număra și psihologul Carl Rogers. [aici]
Dr Colin Ross, un cercetător și investigator al programului CIA MKULTRA,dezvăluia, în anul 2000, faptul că, Carl Rogers se afla la conducerea proiectului 74, ”Imaginative Research„ al CIA, în perioada dintre sfârșitul anilor 1950 și mijlocul anilor 1960. Într-un articol din data de 24 octombrie 2007, în ”Jurnalul de Psihologie Umanistică”, și avându-i ca autori pe Stephen P. Demanchick și Howard Kirschenbaum, se vorbește despre munca de cercetare a lui Carl Rogers, în programul MKULTRA Proiect 74 cunoscut sub numele de ”Imaginative Research.”, sub paravanul Societății de Investigare a Ecologiei Umane. Afirmațiile lor s-au fundamentat pe dosare declasificate ale CIA precum și pe mărturii ale unor foste victime ale programelor MKULTRA ale CIA [Claudia Mullen, de ex, una dintre victime, numind expres organizația ”Ecologiei Umane” a lui Rogers, programul BlueBird și alte programe MKULTRA ale CIA ].

William Thetford
 
După cum am arătat în articolul anterior, ”scribul” Cursului de Miracole, William Thetford a condus proiectul MKULTRA 130, între anii 1971 – 1978 alături de David Saunders, informația aceasta regăsindu-se pe pagina wikipedia. 
MKULTRA este numele de cod al unor cercetări și operațiuni experimentale ilegale ale guvernului SUA asupra oamenilor, cu privire la mecanismul comportamental omenesc, pentru divizia științifică a CIA.”
Pe aceeași pagină se spune că programul a debutat la începutul anilor 1950, că a fost sancționat oficial în anii 1953 și că a fost oprit oficial în anul 1973. Programul s-a angajat în multe activități ilegale, și a folosit ca subiecți cetățeni americani și canadieni pentru experimentele sale ceea ce a atrase controverse cu privire la legitimitatea sa.
MKULTRA a folosit numeroase metode de manipulare mentală a oamenilor și de modificare a funțiilor cerebrale ale acestora, inclusiv administrarea mascată de droguri (în special LSD) și alte chimicale, hipnoza, privarea senzorială, izolarea, abuzul verbal sau sexual, precum și diverse forme de tortură.
Așa cum Curtea Supremă a USA avea să decidă,
MKULTRA viza ”cercetarea și dezvoltarea de arme chimice, biologice și elemente radiologice pentru angajarea clandestină în operațiuni de control al comportamentului uman.”
Aflăm că MKULTRA a fost adus în atenția opiniei publice în anul 1975 de către Comitetul Bisericilor al Congresului USA, sub președintele Gerald Ford, și de o comisie de investigare a activităților CIA pe teritoriul USA.
În anul 1977, ”Freedom of Information Act” a cerut prezentarea a peste 20 de mii de documente ascunse, referitoare la proiectul MKULTRA. În iulie 2001, unele dintre informațiile oficiale ale MKULTRA au fost declasificate oficial.
Experimentele precursoare au fost Proiectul Bluebird (1950) care avea să fie redenumit Proiect Artichoke în anul 1951. Scopul acestor proiecte era de studiere a comportamentului mental, a interogării, a modificărilor comportamentale și altor topici relatate. La început acestea s-au derulat cu oameni de știință naziști, care studiaseră tortura și spălarea creierului, mulți dintre aceștia fiind identificați și condamnați ca, criminali de război în timpul Procesului de la Nuremberg. [Walker, Andrew (2005-11-21). “UK | Magazine | Project Paperclip: Dark side of the Moon”. BBC News. Retrieved 2010-03-26. ; “Jewish Law – Articles (“The Ethics Of Using Medical Data From Nazi Experiments”)”. Jlaw.com. 1946-09-25. Retrieved 2010-03-26.]
Pe pagina wiki se mai vorbește și despre experimentele din Canada, desfășurate de către Donald Ewwn Cameron, pentru CIA, sub paravanul Societății de Investigare a Ecologiei Umane.
Și de asemenea foarte multe alte detalii legate de acest program și de epoca respectivă, printre care otrăvirea cu mercur, microtoxine, sau cauzarea de halucinații, de delir mistic etc…
Revenind la William Thetford, cercetătorul Alex Constantine arăta că, după absolvirea sa în anul 1949, Thetford a lucrat ca cercetător psiholog atât la Chicago cât și mai târziu la Washington DC. Potrivit doctorului Collin Ross, din anul 1951 și până în 1953 Thetford a lucrat la proiectul Bluebird, un program timpuriu al CIA de control al minții. Din anul 1955 până în 1957 el a fost profesor asistent de psihologie al Societății de Investigare a Ecologiei Umane, de la Cornell University, avându-l ca șef de catedră pe Carl Rogers.
În anul 1958 el a aceptat catedra de asistent, mai târziu devenind profesor, la Centrul Medical Presbiterian al Universității Columbia. Acolo avea să practice pentru 20 de ani, și tot acolo avea să o cunoasă pe Helen Schucman căreia avea să îi ascundă cercetările sale. În schimb avea să o încurajeze în a da curs acelei voci interioare, despre care ea credea că este Fiul lui Dumnezeu.

Mărturii ale victimelor programelor MK-ULTRA.

Stația Radio CKLN-FM 88.1 Toronto, avea să înceapă, în a doua parte a anilor 1990, difuzarea unui șir de emisiuni, distribuit în nouă serii lunar, cu privire la programele CIA de control mental și cu privire la metodele folosite de către aceștia. Gazda emisiunii fiind Will Snodgrass.
În acest material, este numit de câteva ori și Carl Rogers precum și organizația sa, apoi MKULTRA, și diferitele tipuri de experimente făcute pe copii – hipnoză, abuzare sexuală, expunere la radiații. Una dintre justificări era aceea că ei sprijină guvernul USA în lupta împotriva comunismului.
Claudia Mullen, una dintre victime, relatează că trebuia să întrețină relații sexuale cu diferiți demnitari CIA, încă de la o vârstă fragedă, de nouă ani! I se spunea că astfel ea ajută guvernul SUA să lupte împotriva comunismului. Și la întrebarea gazdei emisiunii dacă erau și fete mai mici ca vărstă decât ea, care erau supuse abuzurilor sexuale, ea declară că același lucru li s-a întâmplat și unor fete de doar 5 ani! Însă fiind prea mici ca vârstă, ele făceau doar sex oral și anal. Ea spune că acei monștrii doreau copii inocenți și puri pentru astfel de abuzuri.
Ea vorbește despre un program de inducere a amneziei și de dezvoltare a memoriei fotografice, și că, copii retardați din estul New Orleans erau supuși în masă unor doze masive de radiații.
Ea povestește în continuare că a fost expusă radiațiilor X pentru a nu rămâne însărcinată.

Claudia Mullen spune că a făcut parte din Proiectul 74 MKULTRA, fiind subiectul numărul trei al programului respectiv.
În acele emisiuni difuzate la respectivul post de radio din Canada, Valerie Wolf a prezentat mai multe victime ale abuzurilor inumane asupra copiilor, precum și numeroasele personaje implicate în așa-zisele programe MKULTRA de creare a candiatului manciurian, al armei perfecte, gata să ucidă la comanda superiorilor. Apoi despre experimentele cu radiații și medicamente pentru observarea, influențarea, modificarea și alienarea minții umane. De asemenea și doctorul Collin Ros a vorbit la rându-i despre aceste programe, mai cu seamă despre dorința CIA de creare a soldatului perfect, așa-numitul ”candidat manciurian”.
 

Claudia Mullen, ca victimă, a identificat proiectul Bluebird, a vorbitdespre MKULTRA, despre Societatatea de Investigare a Ecologiei Umane. Alte victime au vorbit și despre implicarea lui Carl Rogers.

În martie 1995, Claudia Mullen alături de Valerie Wolff și Chris deNicola Ebner, au depus o mărturie înaintea Consiliului Consultativ, dinWashington DC, al președintelui Bill Clinton cu privire la experimentele de control mental săvârșite asupra copiilor prin expunerea lor la radiații, abuzare sexuală etc. [despre programele MKULTRA, abuzurile sexuale asupra copiilor, William Thetford etc mai puteți citi aici]

Următoarele înregistrări video, de la adresele de mai jos, sunt sugestive în acest sens:
În primul clip, Valerie Wolf, prezintă Consiliului președintelui Bill Clinton, mărturia asupra atrocităților ”psihologice” săvârșite asupra copiilor prin diferite metode, de către slujbașii care îndeplineau direct ordinele MKULTRA.
Al doilea videoclip o prezintă pe Claudia Mullen, cea care vorbește deschis despre tratamentul pe care l-a suportat 30 de ani, pentru a deveni zice-se spionul perfect: privare de somn, electroșocuri, viol, abuzare sexuală, radiații, droguri etc… și asta din încă fragedă pruncie.
La o urmărire atentă a acestor două înregistrări se vor auzi rostindu-se cuvintele, MKULTRA, BlueBird, Artichoke precum și Human Ecology etc…

Interesantă este și mărturia completă a lui Cathy O’Brien, o altă vicitimă a MKULTRA, de data aceasta din Canada. Ea este de altfel menționată și pe pagina de wikipedia cu referire la MKULTRA.
Concluzie
 

Orice s-ar spune și oricât de mult s-ar încerca să se nege sau ignore acest lucru, asupra lui Carl Rogers dar și a lui William Thetford planează suficiente semne de întrebare. Să presupunem că cei doi ar putea fi disculpați, că nu au știut ce se întâmplă în realitate. Nu poate fi probat însă nici contrariul, că cei doi habar n-au avut de ce se petrecea cu acele biete suflete maltratate, cu acei copii abuzați în toate modurile posibile. 

În articolul anterior am văzut că preotul catolic Groeschel îl cataloga pe Bill Thetford ca fiind cea mai sinistră persoană pe care a cunoscut-o vreodată! Oare de ce? 
La aceasta se adaugă și ”buna relație” de amiciție dintre Helen Schucman și Bill Thetford, zugrăvită mincinos de alt apologet al cursului, Kenneth Wapnick! El spune că cei doi se completau reciproc, că se înțelegeau foarte bine! De ce a mințit Wapnick?

Advertisements
This entry was posted in Misticism CIA and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Un Curs de Miracole. Opera CIA. (4)

 1. Daniel says:

  Aceeasi problema cu blogul acesta… 😦 am schimbat adresa ca sa poata fi vizibil:
  uncursdemiracole.blogspot.ro

  Fac aceasta precizare pentru ca acuratetea informatiei expuse de tine sa nu fie contestata…
  Cred ca ma mut pe wordpress… sau vad… si acolo am primit niste reclamatii privind continutul, prea deasa citare a unor autori, numita ca abuz etc…

  Dumnezeu cu tine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s