Un Curs de Miracole. Opera CIA. (3)

Kenneth Wapnick

în cartea sa, ”Istoria Manuscrisului Unui Curs de Miracole”, psihologul Kenneth Wapnick oferă și unele informații legate de Helen și Bill Thetford. [totodată el deține toate drepturile asupra Cursului — însă recent, Charles Anderson, ”Master Teacher”, a câștigat în instanță dreptul ca, scrierile lui Helen Schucmansă poată fi citate de oricineMaster Chuck este și el un adept ACIM, și conduce New Christian Church] 

El dezvăluie că, ”scribul” Cursului de Miracole, William Thetford, era homosexual și că niciodată nu s-a căsătorit. [The History of the Manuscripts of A Course in Miracles, pg. 2, Kenneth Wapnick]
Helen și Bill ar fi primit un material adițional de la ”Iisus” despre Freud, Jung, Cayce etc… doar pentru mai buna lor înțelegere și care nu a mai fost publicat. Din acest motiv, aflăm că Bill era foarte interesat de Edgar Cayce în acea perioadă și că făcea presiuni asupra lui Helensă citească unele scrieri ale lui Cayce. Pentru aceasta a dus-o pe Helen la ”Institutul de Cercetare și Iluminare” [ARE] fondat de Cayce în Virginia Beach, unde l-au întâlnit pe fiul acestuia Huhg Lynn Cayce.
Ulterior, Iisus le-ar fi cerut celor doi ca, acel material să fie retras întrucât ar fi fost o greșeală publicarea lui, întrucât nu asta îi interesa pe cititori [această afirmație se regăsește de asemenea în istoricul Cursului]. În acel material se punea accent mai mult pe Freud decât pe Jung, iar acest lucru era agreat de cei doi întrucât Bill și Hellen nu știau prea multe despre munca lui Jung (sic!). Conform lui Wapnick aflăm că ”Iisus” le-a mai vorbit celor doi și despre sex, acest lucru regăsindu-se doar în manuscrisul original etc…
În realitate Kenneth Wapnick este acela care a cosmetizat Cursul, după cum a considerat el de cuviință, după ce a convins-o pe Helen să i-l vândă, în anul 1973. În anul 1975 Kenneth Wapnick a devenit ”Teacher” pentru ”Cursul de Miracole”!
În vremea aceea Wapnick condusese o școală de copii cu dizabilități și lucrase ca psiholog șef la Spitalul din Harlem Valley între anii 1967 și 1972, Virgina Beach. În anul 1972 el a părăsit credința sa evreiască și a trecut la catolicism. El urma să devină călugăr. [Oare de ce dorea Wapnick să se călugărească? Avea ceva pe conștiință?].
Pe Helen Schucman, Wapnick a cunoscut-o prin intermediul preotului catolic Benedict Groeschel, care aparținea ordinului capucin [aici]. Benedict Groeschel își luase doctoratul în psihologie, unde l-a avut ca profesor pe chiar ”co”-scribul Cursului, William Thetford.
Benedict Groeschel
(despre Helen Schucman și William Thetford)
Helen Schucman 
(14 iulie 1909 – 9 februarie 1981)

În cartea ”TheMiracle Detective: An Investigation of Holy Visions”, jurnalistul Randall Sulivan a relatat investigațiile sale asupra veridicității ”Cursului de Miracole”; sursa acestei investigații, avea să fie tocmai cel mai bun prieten și confident al Helenei Schucman până la moartea acesteia, Benedict Groeschel.

Preotul catolic începe relatarea prin a spune că a cunoscut-o pe Helen, ca profesoară la catedra de psihologie, la Uiversitatea Columbia. Lucrul acesta se întâmpla la sfârșitul anilor 1960, când el nu avea nici patruzeci de ani iar Helen Schuman se apropia deja de vârsta de 60 de ani.
Treizeci de ani mai târziu, Groeschel avea să rămână perplex aflând că, Cursul de Miracole
este considerat acum a fi Biblia New Age.
Groeschel își amintește cu plăcerea de impresia pe care i-a produs-o această femeie, foarte științifică”, plină de har, devotată profesiunii ei. Era o evreică care se considera ea însuși extrem de agnostică deși nu chiar atee. Era o femeie fascinantă, spune el, iar interesul său pentru ea a crescut odată cu aflarea informației că ea lua ”dictări” de la cineva pe care ea-l cunoștea ca ”Fiul lui Dumnezeu.” În acea perioadă a început între cei doi o relație puternică de prietenie.
Groeschel îi descrie lui Randall, pe lângă viziunile prietenei sale de odinoară, mai ales faptul că ea a afirmat de mai multe ori că ”nu ea este autorul Cursului de Miracole.” El descrie stările de neliniște sufletească și de zbucium ale lui Helen ori de câte ori venea vorba despre acel Curs. Ea obișnuia să spună, ”La naiba cu cartea asta!”, și asta după ce cartea fusese deja publicată. Ani de zile înainte să fie răpusă de un cancer la pancreas, Helen îi vorbea deschis prietenului ei despre regretul de a fi redactat acel Curs. Groeschel, fiindu-i bun prieten, a încercat să-i aline suferința și a introdus-o în biserica catolică. Helen se simțea mai bine atunci când discuta cu Groeschel despre adevărata Biblie, despre Iisus, despre Fecioara Maria… Soțul acesteia însă lucra din răsputeri să zădărnicească convertirea soției sale evreice la creștinism.
În ultima săptămână din viața sa,ea l-a avut permanent pe Groeschel la căpătâiul patului ei! Ea, disperată, cu ultimele puteri, blestema de un fel greu de închipuit acea ”carte nenorocită” de care se dezisese cu ani în urmă, dar nu oficial. [este explicabilă ezitarea acestei femei – ar fi fost numită mincinoasă! ]
Groeschel înduerarat de suferința prietenei sale dragi, încerca din răsputeri să-i facă ușoară părăsirea acestei lumi, și în ultima săptămână de viață a acestei biete femei, răvășite sufletește, el a obținut de la ea confesiunea cu care i-a mai domolit vina care o măcina: mama Helenei, fusese o așa-zisă creștină, însă adeptă a lui Mary Baker Eddy (fondatoarea ”Științei Creștine”), aceea care cu un secol înainte fonda mișcarea religioasă, ”Știința Creștină”, și care în cartea sa ”Știință și Vindecare cu Trimiteri la Scriptură”, afirma că Biblia este plină de zeci de mii de erori, și că misiunea ei era de a corecta învățătura Scripturii: printre altele se afirma că nu există păcat, că Dumnezeu nu pedepsește și că nu Iisus Hristos este Mântuitorul oamenilor [vezi aici] – chestiuni foarte similare cu cele din Cursul de Miracole, ce avea să apară la mai bine de un secol mai târziu!
Această femeie, mama Helenei, obișnuia să-i citească copilei sale zilnic, din respectiva carte, inspirată ”divin” lui Mary Baker Eddy, încă de la o fragedă vârstă a Helenei.
În acel moment, preotul Groeschel a înțeles mare parte din drama lui Helen, care era măcinată de o vină cumplită pentru Cursul de Miracole. Copilăria fetiței de odinioară fusese mutilată de misticismul fanatic, antibiblic, al propriei sale mame. El i-a explicat că vina se datorează în mare parte mamei sale, care i-a umplut mintea cu acele învățături necreștine, și că a crescut de copilă cu ele în minte. I-a spus că poată fi iertată de Dumnezeu, iar Helen a murit ușurată. [Atunci când și eu am lecturat Cursul de Miracole, m-am gândit la o posibilă influență datorată lui Mary Baker Eddy – existând similitudini între ”opera” lui Baker și Cursul Helenei Schucman, pentru a cărei redactare, dar și exploatare, împotriva dorinței ei, ea a suferit remușcări până la sfârșitul vieții. Wapnick spune că, Bill Thetford făcea ”presiuni” asupra lui Helen să-l studieze pe Cayce… Din ”Istoricul” Cursului de Miracole, știm deja că, Helen sufera de tulburări emoționale din copilărie; unele stări o speriau, auzea voci… Iată că și mai târziu, depresiile și tulburările au continuat să o însoțească – adăugându-se la final și regretul!]
William Thetford
(25 aprilie 1923 – 4 iul 1988)

Preotul Benedict Groeschel face următoarea afirmație despre William Thetford: ”Probabil că cea mai sinistră persoană pe care am întâlnit-o vreodată.” 

Groeschel mai spune că, de-abia după ce s-a pensionat Bill, colegii săi au aflat cu stupoare că Thetford lucrase în același timp și pentru CIA; el participase chiar și la primul experiment de fisiune nucleară, denumit Proiectul Mannhattan. ”Thetford a fost ateul cel mai religios pe care l-am cunoscut vreodată”, l-a mai caracterizat Groeschel. Preotul își mai amintește de entuziasmul cu care Thetford personal a organizat publicarea Cursului de Miracole și că în acest timp Helen se simțea jenată întrucât nu dorea ca prin această carte să fie creat un cult.
În următorul articol, voi arăta implicarea lui William Thetford în programele și experimentele MKULTRA CIA, privind transformarea unor copii, prin diferite metode de control mental și spălare a creierului, precum și prin abuzarea lor sexuală, în scopul de a servi mai târziu ca ucigași de elită pentru CIA dar și pentru alte motive.
Advertisements
This entry was posted in Misticism CIA and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s