Un Curs de Miracole. Opera CIA. (1)

Debutul lui William Thetford. CIA. 
Carl Rogers
 
În timpul anilor 1950 și 1960, CIA forma [antrena]copii de toate vârstele, adolescenți și adulți tineri pentru activitățile operaționale viitoare. Unul dintre programe a fost Top Secret 1958 MK ULTRA, PROJECT MONARCHcu Subproiectul 74 denumit ”Imaginative Research”.
Acest Subproiect 74 a fost condus de către psihologul umanist Carl Rogers (8 ian 1902 – 4 feb 1987) care pe atunci, preda psihologia la Universitatea din Wisconsin, Madison (1957-1963). [Ross, Colin A, Bluebird, Deliberate Creation of Multiple Personality By Psychiatrists, Manitou Communications, Inc., Richardson, TX (2000), pg. 324]
Unul dintre agenții de contact CIA ai lui Carl Rogers, precum și dublură a sa, era dr. William Thetford. (25 april 1923 – 4 iulie 1988).Sub conducerea lui Rogers, Bill Thetford s-a axat pe cercetarea dezvoltării personalității în copilărie. (Sklar, Dusty, The Nazis and the Occult (1977), Dorset Press, NY, pg. 5)[aici]

Mai târziu el avea să devină acel „colaborator” al Helenei Schucman, care a încurajat-o să dea curs ”Vocii Cursului de Miracole”; el fiind acela care a așternut pe hârtie, dictarea primită prin Helen Schucman de la ”Voce”. Încă primul capitol al Cursului se arată, că ”sprijinul lui Bill a fost extrem de important, și că apariția Cursului de Miracole nu ar fi fost posibilă fără acest ajutor!”
Bill Thetford a fost implicat la rândul său în ceea avea să fie cunoscut mai târziu ca,
 
2.MK-ULTRA SubProject 130: ”Personality Theory.
CIA, ACIM (Cursul de Miracole), Biserica Unitățiiși MK-Oprah

[26 May 2007
National Security Archive
Gelman Library
2130 H St NW Ste 701
Washington DC, District of Columbia 20037
1-202-994-7000 (T)
1-202-994-7005 (F)]

Dr. William Thetford, alături de David Saunders, a condus proiectul MKULTRA 130, în timp ce era angajat al Universității Columbia, între anii 1971 – 1978.
Bill Thetford a asistat-o pe Helen Schucman în calitate de ”scrib” la transcrierea inițială a manuscrisului ”Un Curs de Miracole”, și publicat în anul 1975 de ”Fundația pentru Investigații de Fenomene Para Senzoriale”.
În chiar timpul în care respectiva carte era publicată, el conducea experimente pentru CIA, privind Teoria Personalității.
Un Curs pentru Miracole, mai este cunoscut și ca ”Biblia New Age”.
Fundația pentru Investigații de Fenomene Para Senzoriale”a fost înființată de membrii implicați sau angajați la Stanford Research Institute (SRI), Menlo Park California.[un paravan CIA]Unul dintre fondatori și președinte al ”The Foundation for the Investigation of Para Sensory Phenomena”, la data când acest Curs de Miracole era publicat, a fost Judith Skutch. Unii cercetători au speculat că Judith Skutch lucra la rându-i pentru CIA. Așa că publicarea Cursului este foarte posibil să nu fi fost altceva, încă de la bun început, decât opera CIA.
Este bine știut faptul că Judith Skutch a pus bazele multor experimente timpurii împreună cu telepatul israelian Uri Geller. Geller lucra pentru SRI în aceeași perioadă.
Documente legale ale Cursului de Miracole, probează că Skutch s-a întâlnit cu David Hurt (un asociat SRI), Russel Targ, Thetford și Helen Schucman la un prânz în anul 1974. Russel targ era cofondator al SRI, care era finanțat de către CIA prin programe la distanță, în aceeași perioadă. Colegul lui Targ la SRI era cercetătorul șef Dr. Harold Puthoff. Puthoff era un membru de rang înalt al bisericii scientologice, mai exact un ”Thetan Operațional” și lucra de asemenea sub auspiciile MK-ULTRA ale CIA, împreună cu Targ, în momentul în care această întâlnire s-a produs. Așa cum am spus deja mai devreme, William Thetford, așa-numitul co-”scrib” al ACIM [A Course in Miracle]se afla deasemenea pe ștatele de plată ale CIA în aceeași perioadă, conducând proiectul MK-ULTRA 130, legat de Teoria Personalității la Universitatea din Columbia.
În anul 1998 Russel Targ a scris o carte intitulată ”Miracolul Spațiului”. El a spus că niciodată nu a fost membru al bisericii lui Ron L. Hubbard.
Potrivit Washington Post din 17 august 1977, scientologi de rang-înalt, ”Thetani Operaționali”(Harold Puthoff, Pat Price, Ingo Swann) răspundeau de programele CIA de control ale minții și de vizualizare la distanță, desfășurate la Stanford Research Institute sub auspiciile programului MK-ULTRA, în acea perioadă deja și începând cu anul 1973. [Vezi articolul PsychicSpying?” de John L. Wilhelm, cu privire la conexiunile dintre SRI, operațiunile CIA de control al minții via MK-ULTRA și Biserica Scientologică.]

Programul MK-ULTRA a fost ”investigat” de către Comitetul Bisericilor din cadrul Congresului USA, grup numit de către președintele Ford, și cunoscut sub numele de Comisia Rockefeler, în anul 1975. MK-ULTRA este pus de-acum de către CIA la dispoziția publicului, și în format CD.
În prezent, așa-zisa Biserică a Unității, ”un creștinism New Age”, este scutită de la plata impozitelor, și are numeroase filiere pe întreg teritoriul USA. Această biserică găzduiește de multe ori seminarii pentru ”Cursul de Miracole”, săptămânal, și include informațiile cuprinse în carte ca parte a serviciului obișnuit al bisericii unității.
Biserica Unității sponsorizează de asemenea și găzduiește seminarii pe tema OZN-urilor, sub nume ca ”Earth’s Cosmic Watergate” și ”Flying Saucers ARE Real” [Farfuriile Zburătoare sunt 
Reale].

Aceste seminarii adoptă o ”spiritualitate” similară cu aceea a ”Porții Raiului” din San Diego, California sau a Bisericii Scientologice.De obicei ”informațiile” difuzate la aceste seminarii OZN susțin că un gigant invizibil, nava mamă OZN – conține spiritele oamenilor decedați, lideri celebrii în istorie și ființe supranaturale precum îngerii și chiar și pe Iisus Hristos însuși – și că acest gigant plutește deasupra atmosferei terestre.
Sistemele de credințe ”religioase” ale UFO și Scientologieisunt foarte similare, dar cel al scientologiei este mult mai detaliat, complicat și cu multiple fațete. O parte a Scientologiei, ”mitul creației”, susțineacceptarea pasivăa ceea ce se traduce printr-un genocid galacticca parte a programelor sale de cult. Într-adevăr, în urma contactelor avute cu numeroși oameni care fuseseră deja transformați, programați, de către aceste așa-numite grupuri de cult UFO, printre care și Biserica Unității, s-a putut afla că susținerea suicidului sau a eutanasiei sunt incorporate cauzal în sistemul lor de credințe; chiar și în relațiile lor interpersonale cu ceilalți și că sunt lipsite complet de orice analiză critică, cu privire la implicațiile pe scară largă ale susținerii unei astfel de filozofii. Pe scurt, în acest sens, mi-am adus aminte de nuvela lui Aldous Huxley, ”Brave New World” din 1932.
Scientologia este considerată a fi un cult distructiv și totalitar de către guvernul Germaniei precum și din alte țări ale Europei, și este foarte atent supravegheată acolo.
Biserica Unității precum și Un Curs de Miracole se referă într-un final, ambele, la iertare și la rugăciune, totuși această iertare este construită într-un spirit lipsit complet de justiția socială umană de bază.
Această construcție, a Cursului de Miracole, bazată pe vechea construcție, este reambalată și regurgitează venin de șarpe prin ”oameni de încredere, de confidență”, din zilele lui PT Barnum [celebru .pentru trucurile sale]
De exemplu, în anul 2004, website-ul Cursului de Miracole a avut un extrem de interesant articol cu privire la scandaluliscat de abuzul prizonierilor de la Abu Graib, și în care se declară următoarele:
Să privim mai atent la scandalul prizonierilor din Iraq din perspectiva oferită nouă Cursului de Miracole. Noi vom privi către actele monstrupase ale altor persoane, dar problema este să nu-i judecăm pe acești oameni, ci să ne folosim de exemplul oferit de ei pentru iluminarea ego-dinamică comună a tuturor dintre noi. Mi-am amintit ce i-a spus odată Iisus lui Helen [Dr. Helen Schucman ]…: ”Nu este nimic interesant la evenimentele descrise mai jos, cu excepția naturii lor tipice.” (Absence from Felicity, by Ken Wapnick, p. 260). Așadar ”Monstrul” revelat de scandalul prizonierilor din Iraq este de asemenea mult prea tipic, dar dacă privim cu calm la acesta, ne vom putea așeza în situația de a ierta acest lucru.”((What the Iraq Prison Abuse Scandal Reveals: Looking Calmly at the Monster and Letting It Go by Greg Mackie. Circle of Atonement, P.O. Box 4238, W. Sedona, AZ 86340. http://www.circlofa.org. info@circleofa.org, 1-928-282-0790.))

Paragraful de mai sus este un excelent exemplu cu privire la care mulți comentatori, cercetători, și autori au introdus termenul de Fascismul New Age
Advertisements
This entry was posted in Misticism CIA and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s