Illuminati – Triumful Perfidiei. (1)

În prima noapte de miercuri din mai 1776, trei bărbaţi erau adunaţi în casa unui tânăr profesor de drept, Adam Weishaupt, în orăşelul Ingoldstadt din Bavaria. Aceştia au hotărât înfiinţarea unui ordin secret pentru subminarea sistemului social, ordin care la început a fost denumit ca ”Orden der Perfektibilisten” (Ordinul Perfectibiliștilor). Weishaupt lucrase la planurile pentru acest ordin încă din anul 1970.
Dintre cei trei musafiri, doi erau studenții lui Weishaupt: prințul Anton von Massenhausen, cel care ajutase la elaborarea regulilor ordinului, și Franz Xaver Zwack care, avea să fie înregistrat ca membru al ordinului la data de 22 februarie 1778.
În ceea ce-l privește pe cel de-al treilea bărbat, care mai târziu va opera sub pseudonimul Tiberius, nu se știe mai nimic. Istoricul Nesta Webster (mai exact Julian Stern) a afirmat că, contele francez Honore Gabriel Riqueti de Mirabeau, un membru al Lojei masonice olandeze, s-a numărat de asemenea printre membrii fondatori ai ordinului.
Toți membrii au folosit pseudonime în activitățile lor. Weishaupt s-a denumit el însuși, Spartacus; Massenhausen a devenit Ajax iar Zwack, Cato. Personajul istoric, Porcius Cato, fiind acela care ceruse distrugerea totală a orașului Cartagina. Mirabeau era numit, Arcesilas, însă în anul 1786, el și-a luat un nume nou, Leonidas (Nester H. Webster, ”Secret Societies and Subversive Movements”, Londra, 1924, pg. 205).
Mirabeau era un faimos orator francez care, se înglodase în datorii imense. Știind asta, Weishaupt a intrat în legătură cu Mirabeau, prin intermediul unui anumit bancher evreu. Mirabeau a fost șantajat să se alăture Illuminati. (Nikolai Dobrolyubov, ”Secret Societies in the Twentieth Century”, St. Petersburg, 1996, pg. 23)
Apoi, orașelor care erau importante pentru Illuminati, aceștia le-au dat nume antice, astfel:
– Ingoldstadt a devenit Efes, Munchen – Athena, Bavaria – Ahaia, Vienna – Roma, Landshut – Delfi, Austria – Egipt ș.a.m.d.
Datorită documentelor confiscate de la aceștia, s-a putut afla că, Illuminati foloseau calendarul persan în care luna Octombrie este numită Meharmeh, Noiembrie – Abemneh, Decembrie – Adarmeh, Ianuarie – Dimeh etc…
Avocatul Franz Zwack și-a obținut doctoratul după care, a devenit consilier al contelui din Salm, în Landshut, locul în care au fost aduse și depozitate arhivele Illuminati.
Nu la mult timp după aceea, în anul 1779, ordinul a fost redenumit, ”Ordinul Iluminaților.” Primul cuvânt de ordine a fost; ”Illuminati trebuie să controleze lumea.” Dar mai întâi, Weishaupt dorea unificarea Germaniei. În anul 1779, Spartacus (Weishaupt) i-a trimis o scrisoare lui Marius (Jakob Anton von Hertel) și lui Cato (Zwack) și le-a sugerat o schimbare de nume a ordinului.
Ei intenționau să se numească, ”Ordinul Albinelor”, dar până la urmă, numele de Illuminati a fost păstrat, (”Einigen Originalschriften des Illuminaten – ordens”/ Scrierile originale adunate de la Ordinul Illuminati, Munchen, 1787, pg. 320)
Illuminati avea să devină o puternică și despotică organizație, în Bavaria. Printre membrii săi se numărau: baronul von Thomas Bassus, marchizul Constantin Constanzo, baronul Mengenhoffen, Friedrich Munter și alți oameni influenți.
Ordinul a fost fondat după aproximativ aceleași principii ca ale ordinului iezuit.

Adam Weishaupt a lucrat 5 ani să dezvolte un sistem care să corespundă viziunii lui. Ordinul a fost împărțit în trei clase (pe când ordinul iezuit are patru.) Prima clasă era pentru novici și pentru cei mai puțin iluminați (Minerva); a doua clasă, pentru francmasoni (inclusiv pentru cavalerii scoțieni); și a treia clasă, Clasa Misterului (sau tainei), era compusă din preoți, regenți, magicieni și un rege (pe când iezuiții au un general).

Scopul lor era de a impune Novus Ordum Seclorum – adică. Noua Ordine Mondială.

II. BACKGROUND-ul IDEOLOGIC al ILLUMINATI

În anul 1492, maronii spanioli (evrei botezați catolic dar care păstrau în secret credința lor talmudică) au fondat organizația Alumbrado (care se traduce prin ”Illuminati”); o organizație similară acesteia a fost înființată în Franța, la anul 1623, ”Guerienti” care și-a schimbat numele, în 1722, în Illuminati.

Autoritățile spaniole ale vremii au încercat să stopeze mișcarea Allumbrado, încă de la începutul anului 1527 când Ignatius de Loyola avea să fie arestat pentru activitățile sale cu acest ordin. Loyola (Inigo Lopez de Regalde), evreu la origine, s-a născut în anul 1490. În anul 1534 el a fondat propriul său ordin, Iezuiții, pentru care a făcut și un împrumut. Papa a luat cunoștință despre ordinul iezuit abia la data de 5 aprilie 1540.

Benjamin Disraeli, autor și prim ministru al Marii Britanii în anul 1868 și apoi în perioada 1874-76, evreu la rându-i, scria în cartea sa, ”Coningsby” (Londra, 1844) că, primii iezuiții au fost evrei. În acest ordin nou, toți membrii se aflau sub supravegherea directă a lui Loyola.
Cardinaul iezuit Roberto Bellarmino (1542-1621), alt evreu, a fost acela care a ordonat ca filozoful Filippo Giordano Bruno să fie ars pe rug, la data de 17 februarie 1600.
În anul 1771, Weishaupt, care pe atunci avea 23 de ani, l-a întâlnit pe un anume Kolmer, un evreu danez cabalist care tocmai se întorcea dintr-o călătorie din Egipt. Kolmer l-a inițiat pe Weishaupt în secretele magiei lui Osiris, în Kabbalah și în organizația Allumbrado.
Nesta Webster afirmă că el l-a întâlnit pe cabalist în Italia, ca Altotas, maestrul lui Cagliostro. Cunoștințele de ocultism ale lui Kolmer au făcut o puternică impresie asupra lui Weishaupt care, mai târziu, a ales piramida egipteană ca simbol al puterii Illuminati, utilizând probabil o ilustrație din cartea, ”Pyramidography” (1646) scrisă de Jean Greaver, profesor de astronomie la Oxford.
Un an mai devreme (1770), Weishaupt primise un post de lector la catedra de drept canonic de la Universitatea din Ingoldstadt. Mai târziu el și-a luat și doctoratul, și în anul 1773, la vârsta de 25 de ani, el devenea profesor la aceeași universitate. Pentru o scurtă perioadă de timp, el a deținut chiar șefia catedrei. În anul 1800, universitatea s-a mutat la Landshut și de acolo la Munchen, în anul 1826. Nu a fost nicio conincidență în faptul că, ordinul Illuminati a fost fondat pe data de 1 Mai.
Printre cabaliștii evrei, această dată – 1 Mai – , 15 (1.5), simbolizează numărul sacru al lui Yahweh, și așa a devenit sărbătoarea lor ocultă. Potrivit lui Johann Wolfgand von Goethe, ziua de 1 Mai – zi care urmează Nopții Walpurgiilor – este ziua în care sunt sărbătorite forțele mistice ale întunericului.
În vremea aceea, un tânăr evreu pe nume Mayer Amschel (n. 23 feb. 1744) era instruit pentru a deveni rabin. Amschel locuia cu părinții săi într-un ghetto din Frankfurt am Main.
Mai târziu, el și-a luat numele de Rothschild, Mayer Amschel Rothschild a fost acela care l-a convins pe Weishaupt să adopte doctrina Cabbalei Frankiste, iar mai apoi a finanțat Illuminati.
Rothschild i-a dat lui Weishaupt sarcina de a reînființa mișcarea vechiului ordin Allumbrado, pentru cabaliștii evrei. Cabbala Teoretică îmbrățișează doar învățăturile secrete despre Dumnezeu și natură. Dar Cabbala Practică (precum Frankismul) încearcă să afecteze elementele materiale. Ea implică folosirea de amulete și numere magice și la fel de bine, invocarea spiritelor rele. Atât Talmudul (Bavli) cât și Midrash, conțin informații cabbalistice (”Ancient Oriental and Jewish Secret Doctrines”, Leipzig, 1805).
Jakob Frank (1726 – 1791) a fost cel mai înspăimântător fenomen din istoria evreiască, potrivit profesorului de iudaică, Gershom G. Sholem. Acțiunile sale au fost total imorale.
Rabbi Marvin S. Antelman arată în cartea sa, ”To Eliminate the Opiate” (New York, 1974) că, a existat o conexiune clară între Frankism și Iluminismul lui Weishaupt. Scopul frankiștilor era de a lucra în secret pentru stabilirea supremației evreiești asupra întregului pământ. Profesorul Scholem a probat documentat că, ei au obținut o putere politică extinsă.

Jakob Frank (pe numele său real Leibowicz) s-a născut în anul 1726, în Galiția, Polonia. El s-a convertit oficial la catolicism dar asta nu a fost decât un camuflaj. Jakob Frank a fost închis în anul 1760 pentru că, continua să predea Cabbala (Zohar) și pentru practicarea ritualurilor secrete evreiești.

În anul 1773, rușii au atacat regiunea din Polonia în care Frank era ținut prizonier. El a fost eliberat și s-a mutat în Offenbach (aproape de Frankfurt am Main) în Germania unde, el a început să ducă o viață de lux și destrăbălare.
Dorințele lui erau rele, iar personalitatea sa una nefastă. Această informație vine de la profesorul Gershom G. Sholem, în cărțile: ”Cabbala” (New York and Scarborough, 1974); Sabbatai Zevi (New Jersey, 1973) și ”The Messianic Idea in Judaism” (New York, 1971).
Jakob Frank a rezumat doctrina sa în cartea lui, ”The Words of the Lord”. El a făcut aserțiunea că, Dumnezeu nu era același cu acela care li s-a revelat israeliților (pe vremea lui Moise). El credea că, Dumnezeu era rău. Frank s-a proclamat el însuși ca adevăratul Messia. El a jurat să nu spună adevărul, să respingă orice lege morală și a declarat că, singura cale către o nouă societate era distrugerea totală a civilizației prezentului. A ucide, a viola, incestul și a bea sânge uman erau văzute ca perfect acceptabile, ele fiind și ritualuri necesare.
Frank a fost unul dintre acei evrei refractari care s-au închinat demonilor. Evreii extremiști au intra în legătură cu un demon numit, Sammael (C.M. Ekbohrn, ”100.000 frammande ord”/100.000 de Cuvinte Străine, Stockholm, 1936, pg. 1173).
Joseph Johann Adam Weishaupt s-a născut la data de 6 februarie 1748 în Ingoldstadt, lângă Dunăre, în Bavaria, într-o familie de evrei asimilați (Ponget de Saint Andres, ”Les auteurs caches de la revolution francaise”, pg. 16). Tatăl lui era profesor la Universitatea din Ingoldstadt (”The Trail of the Serpent”, Hawtorne, 1936, p. 68).
El a fost educat într-o mănăstire iezuită și a studiat dreptul, literatura și filozofia ateistă. În anul 1773, la vârsta de 25 de ani, Weishaupt a părăsit ordinul iezuit. Se prea poate ca asta să se fi datorat faptului că el dezvoltase propria sa ideologie, dar o consecință secundară a fost și dizolvarea ordinului iezuit în anul 1773 de către Papa Clement XIV. Ordinul iezuit din Franța, Spania, Portugalia, Neapole și Austria a fost dizolvat.
Câțiva ani mai târziu, ordinul lui Weishaupt ”Perfectibiliștii”, a început sî lucreze împotriva bisericii romano-catolice. Atsfel, în anul 1814, ordinul iezuit a fost reînființat și prin noi inflitrații a devenit mult mai puternic decât fusese înainte. În anul 1775, profesorul Weishaupt devenea membru al Lojei ”Theodor zum guten Rat”, un ordin francmasonic select.
Mai târziu, Weishaupt avea să folosească avanpostul său din Munchen pentru a-i permite ordinului său, Illuminati, să se infiltreze în toate celelalte loje masonice, timp în care el a obținut o mare influență asupra lojei prin marele maestru al acesteia, profesorul Franz Benedict (Xaver von Baader) care s-a alăturat Illuminati.
Baronul Adolf von Knigger (n. 16 oct 1752, Breden-beck,  – d. 6 mai 1776, Bremen) a fost colaboratorul cel mai apropiat al lui Adam Weishaupr care l-a ajutat pe acesta să câștige influență în diferite organizații masonice. (Pet Brooks, ”The return of the Puritans”, North Carolina, 1976, pg. 68-69). În 1777 el a primit cel mai înalt grad al cavalerilor templieri (Knight of Cyprus) în Hanau. La vârsta de 27 de ani, Knigge s-a alăturat Illuminati, în Frankfurt 1780, sub numele de Philo (Philo, personajul istoric, fusese un cărturar evreu.)
Illuminati a început să lucreze mult mai activ după acceptarea în rândurile sale a lui Adolf von Knigge. Baronul von Knigge a scris de asemenea cartea, ”Concerning Association with People”. El a adunat laolaltă mulți oameni puternici.
Răspândirea organizației Illuminati în întreaga Germanie s-a datorat mai cu seamă lui Philo. Pentru a câștiga controlul asupra persoanelor care dețineau funcții înalte, au fost folosite deopotrivă favorurile financiare și favorurile de natură sexuală.
În timp, Illuminati va câștiga controlul asupra fiecărui ordin masonic din lume. Finanțatori importanți precum, Speyer, Schuster, Stern și alții, s-au alăturat organizației. Evreii aveau să câștige astfel o poziție foarte puternică. Baza lor de operațiuni era în Frankfurt am Main.
În Hamburg, o puternică familie de evrei cabaliști, se ridica tot mai mult. Numele lor era Warburg; și aceștia s-au alăturat la rându-le în această conspirație pentru supremația mondială.
Iezuiții îl învățaseră foarte multe lucruri pe Weishaupt, nu doar morala lor îndoielnică.
El i-a încurajat pe colaboratorii săi cei mai apropiați să folosească minciuna ca un instrument și să evite de a oferi publicului explicații privind adevăratele lor scopuri. Liderii Illuminati au înțeles prin asta că, oponenții lor cei mai periculoși și alții care ar fi putut să le trădeze secretele ordinului, au trebuit să fie otrăviți (Gerald B. Winrod, ”Adam Weishaupt – a Human Devil.”)
Weishaupt a lăsat-o gravidă pe sora soției sale și neplătindu-i cele 50 de mărci necesare pentru o operație ilegală – avortul – el a încercat, fără succes, să-i inducă acesteia un avort prin folosirea de droguri. Astfel că, la 30 ianuarie 1784, se năștea fiul său ilegitim…
Mai târziu, Wieshaupt s-a îmbogățit brusc! În anul 1777, Illuminati au început să coopereze cu toate lojile masonice (în special cu Marele Orient), pentru a se infiltra în rândurile acestora. Ducele de Brunswick, mare maestru al Germaniei, spunea în 1794 că, toate lojele masonice erau deja controlate de Illuminati. Când Weishaupt a devenit membru al Marelui Orient, loja a fost susținută financiar de Mayer Amschel Rothschild (1743 – 1812), potrivit istoricului Nesta Webster.
Bernard Lazar, un binecunoscut autor evreu, scria în cartea sa, ”L”Anti-semitisme” din 1984, că toți cei din jurul lui Weishaupt erau în exclusivitate cabaliști. Din documentele confiscate rezultă că din 39 de membri Illuminati care dețineau poziții de conducere, 17 erau evrei (adică 40%). Cel mai mare procent al evreilor să regăsea în nivelurile cele mai înalte ale ordinului.
Chiar și faptul că, sediul central al Illuminati din Ingoldstadt a devenit mai târziu sinagogă, este simbolic pentru această conspirație. Lazar a declarat că, toți acești evrei deveniseră agenți ai revoluției datorită ”sufletelor lor revoluționare.” Dintre acești evrei, 4 figuri au fost importante în leader-shipul Illuminati: Hartwig (Naphtali Herz) Wessely, Mosses Mendelssohn, bancherul Daniel von Itzig (1723-1799) și afaceristul David Fridelander (La Vieille France, 31 martie, 1921).
Toți inițiații depuseseră un jurământ ”al eternei tăceri și loialități și totale supuneri față de Ordin.”

Fiecare membru promitea următoarele:

” Mă angajez să consider că ceea ce este cel mai bine pentru ordin este propriul meu bine. Eu sunt gata sa servesc Ordinul cu viața mea, onoarea și sângele meu… prietenii și dușmanii Ordinului vor fi de asemenea prietenii și dușmanii mei…” Iar la sfârșit, fiecare membru era avertizat cu următoarele cuvinte:
”Dacă vei trăda și vei comite sperjur, atunci să știi că frații tăi își vor ridica mâinile împotriva ta. Să nu speri că vei putea fugi sau să găsești vreun loc unde să te ascunzi. Oriunde vei fi, 26 de condamnări și mânia fraților tăi se vor abate asupra ta ca un torent și te vor chinui până în cele mai mici măruntaie.”
Cei mai mulți membrii erau determinați să creadă că, de la nivelul lor de jos, ei vor atinge misterele mai înalte, odată cu înaintarea lor în grad. Doar câțiva membrii ai ordinului erau informați despre adevăratul scop al Ordinului.
CODEX-ul Illuminati era prezentat în termeni masonici și prescria minciuna, trădarea, violența și tortura pentru atingerea scopurilor sale. Mulți dintre membrii săi erau convinși că lucrează pentru mai-binele omenirii. Ei nu s-au întrebat niciodată asupra adevăratului scop al lui Weishaupt, acela de stabilire a Novus Ordum Seclorum, un program global pentru dominarea lumii.
Prinții protestanți și guvernatorii din Germania erau favorabili planului oficial al lui Weishaupt de distrugere a bisericii catolice și prin urmare au devenit membrii ai Ordinului. Prin oamenii aceștia, Weishaupt a câștigat controlul asupra ordinelor masonice, în care el și alți acoliți evrei ai săi fuseseră inițiați în anul 1777. Pentru a-i împiedica pe guvernatori să înțeleagă care erau adevăratele scopuri Illuminati, el a împiedicat contactul lor cu gradele înalte ale ordinului.
La un an de la înființarea sa, ordinul se răspândise rapid în Bavaria de sud.
Mai târziu, acesta a câștigat un avanpost în Frankfurt am Main, Eichstadt și în alte orașe potrivit ”Vagledning for frimurare” (Călăuzirea pentru Francmasoni”, Stockholm, 1906, p.166.
În mod oficial, Illuminati se presupunea că răspândește virtute și înțelepciune, pentru a înlătura prostia și stupiditatea. Ei doreau să facă mari descoperiri în toate domeniile științei. Illuminati urmau să fie cultivați printre nobili, oameni eminenți, potrivit ”Călăuzirii pentru francmasoni.”
În timp, următorii bărbați s-au alăturat Illuminati:
– Librarul și scriitorul Christoph Friedrich Nicolai (1733-1811), al cărui alias a devenit, Lucian;
– Ducele Ernst von Gotha;
– Heinrich Pestalozzi, al cărui sistem pedagogic a început să-l aplice în Rusia sovietică, Nadezhda Krupskaya, soția lui Lenin;
– Ducele Karl August;
– Baronul Herbert von Dalberg;
– Baronul Thomas Franz Maria von Bassus ( al cărui alias a devenit Hannibal, la 13 dec. 1778);
– Autorul, folcloristul și filozoful Johan Gottfried Herder (1744-1793) al cărui pseudonim era Amelius;
– Ferdinand de Brunswick;
– Profesorul Semmer din Ingoldstadt;
– Filozoful Franz Baader din Munchen etc. …
Adam Weishaupt a început să lucreze în special cu liderul masonic evreu Moses Mendelssohn (1729 – 1786); Mendelssohn a devenit, așa cum se spune, ghidul invizibil al lui Weishaupt. Oficial,

Mendellssohn era cunoscut de evrei ca un scriitor sărac, și care devenise unul dintre principalii filozofi promotori ai ”Erei Iluminării” în Germania. El însuși s-a numit filozof și personalitate culturală. În mod oficial, scopul lui Mendelssohn era de a ”moderniza” iudaismul, așa încât publicul i-ar putea accepta pe evrei care renunțând aparent la Talmud, urmau să fie ”asimilați” de cultura occidentală.

Mirabeau, un Illuminati, a scris în anul 1787 o carte despre ”reformele” politice ale lui Moses Mendelssohn, pentru a răspândi cu și mai mult fanatism miturile legate de acesta.
El a condus Illuminati din Berlin.

Primele dezvăluiri.
Din anul 1781 rezistența împotriva mișcării lui Weishaupt a început să sporească. Primul atac oficial împotriva Illuminati s-a produs în anul 1783. Un candidat respins, librarul și publicistul Johan Baptist Strobl din Munchen a fost primul care a tras semnalul de alarmă. Weishaupt a răspuns imediat, spunând că bărbatul era un calomniator neinformat, grosolan în maniere și vorbire.

Dar au urmat și alții după Strobl: profesorii Westenrieder și Danzer au avertizat cu privire la adevărata activitate a Illuminati, conform ”Vagledning for frimurare” (Ghidare pentru francmasoni), Stockholm, 1906, p. 166. Ducesa Maria Anna și profesorul Joseph Utzschneider de la Academia Militară din Munchen (care părăsise Illuminati în 1783) au ieșit de asemenea în public, avertizând despre activitatea reală a Illuminati.

În anul 1784, Ordinul număra deja 3000 de membrii, răspândiți în Franța, Belgia, Olanda, Danemarka, Suedia, Polonia, Ungaria și Italia; iar asta nepunându-i la socoteală pe cei câțiva membrii care părăsiseră ordinul:
– Zaupser și profesorii Grunberg, Renenr și Cosandey din Munchen, la 1 iulie 1784. Chiar și von Knigge a renunțat la toate responsabilitățile sale în cadrul ordinului după un conflict cy Weishaupt. mai târziu, deși el a acceptat în totalitate noul plan de reforme al lui ”Philo” (Von Knigge), Weishaupt tot a mai dorit să facă unele adăugiri pe ici, pe colo. Mai târziu, Philo s-a reîntors în ordin.
Compania lui Strobl a început publicarea câtorva schițe polemice inspirate de Illuminati. Este suficient să menționăm, ”Babo, Gemalde aus dem menschlichen Leben” (Babo, Impresii asupra Vieții Omenești).
Aceste publicații au avut efectul dorit. Dar când ducele Charles Philipp Theodore (1724-1799), un bărbat conservator și patriot, a preluat puterea în Bavaria, el a emis o interdicție privind societățile secrete, pe data de 22 iunie 1784. Illuminati și francmasonii și-au închis lojile.
Francmasonii au căutat să se apere în public. Illuminati chiar s-au oferit să pună la dispoziție toate documentele lor și ei înșiși să aibă parte de un proces public: dar nimic nu i-a ajutat.
La 11 februarie 1785, Weishaupt a fost declarat indezirabil interzicându-i-se să mai locuiască în Ingoldstadt și Munchen. În același timp, Universitatea a fost informată că, Weishaupt va fi arestat. La 16 februarie, el a fugit clandestin și a fost ascuns, într-un subsol, de fratele său Illuminati, Joseph Martin, un fabricant de lacăte.  Câteva zile mai târziu el a fugit din Ingoldstadt la Nuremberg, îmbrăcat în straiele unui meșteșugar.
El a rămas în Nuremberg pentru puțină vreme și apoi a călătorit către orașul liber, Regensburg unde el a continuat activitățile sale subversive… Dar atunci, s-a întâmplat ceva – o lovitură a sorții, care avea să pună poliția pe urmele Illuminati (Countess Sofia Toll, ”The Brothers of the Night”, Moscova 2000, p. 291)
În timpul anchetei, tot mai multe și mai multe evidențe împotriva Illuminati aveau să iasă la iveală, dar ei și-au continuat activitatea în ciuda interdicției impuse lor. Prin urmare, la 2 martie 1785, a fost emis un decret prin care toate activele Illuminati erau confiscate.
La 20 iulie 1785, curierul Illuminati, Jakob Lanz (care lucra ca preot) a fost lovit de un fulger în Regensburg și a murit. Jakob Lanz lucra împreună cu Weishaupt. El intenționa să ajungă la Berlin și în Silezia, pentru a primi ultimele instrucțiuni. Dar fulgerul l-a oprit, curmându-i viața. El avea cusute în roba sa preoțească o listă cu membrii Illuminati și documente compromițătoare. Weishaupt habar nu avea despre asta, și astfel a devenit victima propriei sale conspirații. (Countess Sofia Toll, ”The Brothers of the Night”, Moscova, 2000, p.291)
Poliția locală a mai găsit și alte documente compromițătoare în locuința lui Lanz, inclusiv instrucțiuni detaliate pentru revoluția franceză. Unele dintre acele documente îi erau adresate marelui maestru al Lojei Marelui Orient din Paris. Totul a intrat în posesia guvernului din Bavaria și, la 4 august 1785, a fost emis încă un decret de interzicere a societăților secrete. La 31 august a fost emis un ordin de arestare pe numele lui Weishaupt. În Bavaria a fost pus chiar și un preț pe capul său.
Weishaupt a fugit atunci la Gotha, unde Ernst, membru Illuminati și mare duce de Saxa-Gotha, îl putea proteja. Acesta i-a dat lui Weishaupt titlul de consilier privat. Weishaupt a rămas în Gotha pentru tot restul vieții sale. El a murit la 18 noiembrie 1830. Muzeul German din Nuremberg păstrează și azi bustul acestuia.
Poliția a început să caute și alți membrii ai Ordinului. Illuminati făcuseră demersuri pentru a se inflitra în importante posturi din societate. Din acest motiv, investigația poliției mergea foarte încet. Descinderea la casa lui Zwack, pentru care exista o legătură directă cu documentele Illuminati găsite în casa lui Lanz, a fost făcută abia la un an și două luni mai târziu, după ce Lanz fusese lovit de fulger, adică pe 11 și respectiv 12 octombrie 1786.
În acele zile, poliția a făcut căutări în casa dr. Franz Xaver Zwack (Cato) din Landshut, acolo unde Illuminati își păstrau documentele lor cele mai importante. În anul următor a venit rândul perchezițiilor și pentru baronul Bassus (Hannibal) la castelul Sandersdorf, unde poliția a confiscat mai multe documente privind conspirația Illuminati împotriva întregii omeniri. În aceste documente, pe care eu le-am studiat cu atenție în vara anului 1986, la arhivele din Ingoldstadt, erau cuprinse planuri pentru o revoluție globală, aceste hârtii dovedind că această operațiune distructivă urma să fie îndeplinită de societățile secrete.
Câțiva oameni importanți din Ingoldstadt și Bavaria și-au pierdut funcțiile lor, unii au fost chiar închiși sau expulzați din țară – dar unii dintre cei implicați, erau atât de puternici încât ei au fost cruțați de pedeapsă. Francmasonii au crezut atunci că, n-au avut parte de un proces corect, deoarece nu li s-a permis apărarea.
În toamna lui 1786, electorul Karl Theodor le-a cerut Illuminati să-și înceteze activitățile lor. Aceștia n-au făcut-o însă. În anul 1786, aveau să fie publicate două cărți remarcabile despre Illuminati:
– ”Drei merkwurdige Aussagen” (în care profesorii Grunberg, Cosandey și Renner au depus mărturie și ”Grosse Absichten des Ordens der Illuminaten” (Marile Obisective ale Ordinului Illuminati) conținând mărturia profesorului Joseph Utzschneider.
După o anchetă lentă, electorul a ordonat ca cele două cărți care conțineau documente secrete confiscate, să fie tipărite sub titlurile: ”Einige Originalschriften des Illuminaten-Ordens” și ”Nachtrag von Weitern Originalschriften” (adică, ”Documentele originale ale Ordinului Illuminati” și ”Supliment de documente privind viitorul”)
Aceste cărți au fost trimise guvernelor din Paris, Londra și St. Petersburg dar nu au fost luate în seamă, decât când a fost prea târziu. Johan Baptist Strobl a tipărit de asemenea o nouă colecție de documente privitoare la Illuminati în 1787. Potrivit ”Guidance for Freemasons”, Weishaupt, von Knigge, Bode și alți ”prea distinși iluminați” erau niște minți nobile, oneste și bine intenționate care aspirau la bunăstare și dreptate.
Unele personalități trufașe ale culturii s-au lăsat ele însele prostite de propaganda calificată a Illuminati. Adam Weishaupt, un propagandist abil, scrisese deja cărțile ”Das Verbesserte System der Illuminaten” (Apologie pentru Illuminati, 1786), ”Spartacus und Philo” în 1794 și altele…
Când Illuminati au fost interziși la 4 august 1785, Zwack a fugit în Augsburg și de acolo la Weslar. După moartea electorului, Zwack s-a reîntors în Bavaria unde și-a recâștigat funcția de angajat public. Von Knigge a călătorit la Bremen, unde a murit ca ofițer britanic (sic!) pe 6 mai 1796. Alți câțiva membrii au fost demiși din posturile lor publice. Toate aceste date au fost furnizate de ,marele maestru al Illuminati, Leopold Engel.

Sursa:
Under the Sign of the Scorpion: The Rise and Fall of the Soviet Empire
cap. 2 – The Illuminati: Triumph of Treachery; pg. 20  

Advertisements
This entry was posted in Illuminati, Masonerie and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s