În umbra lui Hermes. Istoria cenzurată a comunismului. (4)

”El însuşi … prin moarte, să nimicească pe cel ce are puterea morţii, adică pe diavolul!” (Evrei 2:14)


Ascensiunea lui Stalin. Înlăturarea lui Trotsky și uciderea acestuia, mai tîrziu.

(Prima fotografie îl arată pe Trotsky, în spital, după primirea loviturii fatale. În cea de-a doua fotografie, anchetatorul le arată jurnaliștilor arma crimei. Cubanezul Ramon Mercader, avea să primească din partea lui Stalin distincția de erou al Uniunii Sovietice.)
În luna august a anului 1927, Stalin a început manevrele de scoatere a lui Trotsky din partidul comunist, iar la 16 ianuarie 1928, Trotsky era exilat la Alma-Ata în Kazahstan. Apoi, Trotsky a fost expulzat în Turcia. De aici, Trotsky a plecat în Norvegia unde a trăit o vreme, pentru ca în cele din urmă să se stabilească în Mexic. La ordinele lui Stalin, un agent NKVD, Ramon Mercader, i-a zdrobit țeasta lui Trotsky cu un piolet – se întâmpla la 20 august 1940. Trotsky a murit în ziua următoare.

 
Rockefeller face lobby pentru bolșevici. Muncitori americani și germani sunt ademeniți să plece în Uniunea Sovietică și ajute la dezvoltarea sa industrială.
Rockefeller a angajat agenția de publicitate Ivy Lee pentru a-i picta pe liderii bolșevici în culori calde, prietenoase. Propaganda sovietică a momit o sută de mii de muncitori americani să vină în Rusia. Câțiva dintre muncitorii americani care au început să protesteze și să critice comunismul au sfârșit în lagăre de prizonieri. Aceasta dovedește cât de mult se temeau autoritățile ca publicul din America să afle informații detaliate despre condițiile de viață din ”paradisul” comunist.

Canalul de la Marea Albă. Costul său, 600.000 de vieți omenești.

Unul dintre cei care au fost păcăliți, să vină în iadul comunist, a fost Andrew Smith. Când în final și-a dat seama și a părăsit Uniunea Sovietică, el i-a avertizat pe alți naivi americani să nu se lase atrași în capcană. Alți 60.000 de muncitori germani s-au deplasat în imperiul lui Stalin. Muncă de sclav, acesta era starea de fapt. Atunci s-a construit canalul de la Marea Albă (un intrând al Mării Barents în partea de nord-vest a Rusiei), și au murit 1000 de oameni pe zi, timp de 20 de luni. În total, construzția canalului a costat 600.000 de vieți. Atunci când era necesar, sclavul cel mai apropiat era împins de viu în găurile din zidul canalului. Având o lungime de 227 km, Canalul de la Marea Albă a fost terminat pe data de 2 august 1933, când însuși Stalin a venit în inspecție pentru a vedea realizarea.

Marea Foamete din 1932-1933.
Colectivizarea din agricultură dintre anii 1932-1933 a fost însoțită de o foamete la o scară fără precedent până atunci. Activiștii politici luau fiecare spic de grâu și fiecare ou, fiecare legumă și fiecare fruct. Convoaiele de camioane cărau toată hrana departe. Orice ucrainean care era bănuit numai, de multe ori fără motiv, că încearcă să facă provizii sau să ascundă alimente de autorități, era împușcat sau trimis în lagărele de muncă forțată. Copiii rămași orfani din cauza foametei erau uciși. (vezi fotografiile de mai jos, preluate de pe site-ul polonez: http://ukraincy.wm.pl/24352-0,Wielki-Glod-na-Ukrainie,579502.html – nota mea), după care erau măcelăriți iar carnea lor era vândută ca hrană. Aproape 15 milioane de oameni au murit în Marea Foamete. 

Sloganul oficial sovietic era unul extrem de cinic: ”Totul pentru binele poporului! Totul în numele fericirii poporului!”.

America ajută la redresarea economică a Uniunii Sovietice.
Economia Rusiei, se prăbușise imediat după lovitura bolșevică din octombrie. Un ajutor american se impunea de urgență. Rockefeller a acordat atenție în mod special construirii mașinii de război sovietice. Experții americani au admis că, comunismul putea să intre cu ușurință în colaps în mai puțin de 5 ani, dacă nu beneficia de finanțare din partea Americii. Ignorarea problemelor Rusiei ar fi creat constant probleme noi.  Așa că, banii americani au continuat să insufle viațaă acestui sistem fragil, brutală și ineficient. Rușii erau adesea incapabili să construiască clădiri și fabrici sofisticate, chiar și când americanii le ofereau planurile detaliate pentru asta. Lucrul acesta l-a determinat pe contractorul american Albert Kahn din Detroit să încheie o înțelegere cu Moscova, în februarie 1930, prin care urma ca el să construiască un număr de fabrici industriale în Uniunea Sovietică. Costul total al acestora s-a ridicat la 2 miliarde de dolari. Asistenții săi cei mai apropiați au servit ca supervizori ai guvernului sovietic în decursul celui de-al doilea plan cincinal. Iar din anul 1937 alte 18 milioane de persoane au murit în valul de teroare declanșat de aghiotantul lui Stalin, Lazar Kaganovih, iar asta pe lângă cele 30 de milioane de oameni care pieriseră până atunci cu colectivizarea și foametea.

Marea Teroare.
Marea teroare a început în 1937. Atunci s-au declanșat valuri de execuții. Un val de ucideri a lovit Moscova și Leningradul pe data de 30 octombrie 1937, când un număr extrem de mare de oameni au fost executați. Exterminarea era înfăptuită coform planului. Kaganovich elaborase primul plan de exterminare în masă în iulie 1937. Potrivit planului său, NKVD trebuia să întemnițeze 268.950 de persoane în decursul unei perioade de patru luni, din care 75950 trebuiau să fie uciși imediat. Curând însă, Kaganovich a realizat că, ritmul acesta era prea lent.
Funcționarilor locali, ai Politburo (Biroul Politic), li s-au transmis soluții pentru ca ritmul uciderilor să fie mai alert, iar politrucii au adoptat toate sugestiile. Asta a condus la uciderea a încă 48.000 de oameni și la întemnițarea unui supliment de 9200 de oameni în perioada de 4 luni stabilită. Dar nici aceste cote nu erau suficient de ridicate. Un total de 7 milioane de oameni au devenit prizonieri politici în Uniunea Sovietică, în anii 1937-1938.
Alexander Solzhenitsyn a estimat că numărul total al celor executați în 1937-1938 a însumat un milion de persoane la care s-au adăugat încă două milioane de morți din lagărele de muncă forțată. 
Uciderea sistematică a copiilor. Folosirea copiilor ca sclavi.

Uciderea sistematică a copiilor începuse din anul 1934. La urma urmelor, îngrijirea lor costa bani. Numai în perioada 1935-1939, 92.000 de copii cu vârste cuprinse între 12-16 ani au fost anchetați. La 1 aprilie 1939, 10.000 de minori au fost trimiși în lagărele de muncă forțată. În octombrie 1940, CHEKA trimisese în detenție deja aproape un milion de copii cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani. Unitățile NKVD răpeau acești copii din diferite orașe ale Rusiei și-i mânau imediat ca pe vite în taberele de prizonieri unde cei mai mulți dintre ei mureau de foame și datorită muncii supraomenești la care erau obligați. În anul 1943, cekiștii au stabilit să adune 2 milioane de copii.

Operațiunea Tunet. Cele două pacte ale lui Stalin.
Pentru a depăși problemele economice ale uniunii sovietice, Stalin a plănuit un atac: (operațiunea Tunet) împotriva Germaniei și a altor națiuni occidentale, pe 6 iulie 1941. Pentru a executa planurile sale, Stalin a trebuit să încheie două tratate: primul, la data de 23 august 1939 (Pactul Ribentropp-Molotov) cu Germania, și al doilea, pe 15 Octombrie 1939 – Pactul Stalin-Churchill (cu Anglia), care a fost mult mai favorabil. Secretarul de Stat pentru Război, Churchill, a semnat documentele executive ale acestui pact în februarie 1940 la Londra.
Uniunea Sovietică nu avea baze în Finlanda așa că, pe 30 noiembrie 1939 Stalin a atacat Finlanda fără o declarație de război.  Războiul de Iarnă începuse. Dar în Basarabia (Republica Moldova) , Lituania, Letonia și Estonia, trupelor sovietice li se permisese să-și stabilească baze miilitare. La 21 iunie 1940 o lovitură de stat a fost organizată, în aceeași zi în cele trei republici baltice, apoi a fost instaurată imediat teroarea comunistă.
Johanedd Vares, un poet comunist estonian, spunea: ”Acum, soarele constituției lui Stalin strălucește și asupra noastră.” În noaptea de 14 iunie 1941, zeci de mii de oameni din republicile baltice aveau să fie deportați în Siberia. Comuniștii doreau să deporteze mai mult de 700.000 de estoniei și să lase doar 358.000 pentru administrarea teritoriului, dar nu era suficient timp. În Estonia au pătruns sute de revoluționari din diferite țări, pentru a teroriza, tortura și ucide pe cei mai buni dintre cetățenii ei, și asta în acord cu standardul practicii comuniste. Printre aceștia se număra și Idel Jakobson din Letonia, care a devenit șeful NKVD din Estonia. El a trimis mulți estonieni la moarte.
Lenin întrebase odată retoric, ”Ce este puterea sovietică?” și la fel ca el, mai târziu, mulți estonieni au întrebat: ”Ce este puterea sovietică?”. Răspunsul era simplu: închisoare, ucidere în masă și muncă forțată.
Hitler invadează Uniunea Sovietică. 3.8 milioane de soldați ruși refuză să lupte pentru Stalin.
La 22 iunie 1941, trupele lui Hitler au invadat imperiul sovietic pentru a preîntâmpina atacul plănuit de Stalin. (Acesta a fost motivul oficial al lui Hitler, dar nu și singurul sau nu neapărat cel real! Se știe faptul că, Hitler nutrea un dispreț total pentru slavi pe care-i numea ”mîncători de varză” și că vastul teritoriu rusesc, era visul său, Spațiul Vital. – nota mea). Serviciul de spionaj german luase cunoștință despre asta și a pregătit un contra-răspuns, operațiunea Barbarossa. 3.8 milioane de soldați sovietici s-au predat atunci. Aceștia au refuzat să lupte pentru Stalin. În Estonia, care suferea de pe urma iadului comunist, invadatorii germani au fost întîmpinați cu entuziasm și salutați ca eliberatori. …
Măcelarul Beria, pune crimele sale în cârca naziștilor.
În timpul celui de-al doilea război mondial, capul NKVD, Lavrenti Beria, a fost un măcelar odios. El și-a ascuns crimele sale dând vina pe naziști. El a trimis 20 de milioane de oameni în lagărele de muncă forțată.

Sursa
In the Shadow of Hermes – Jüri Lina  
 (https://www.youtube.com/watch?v=WcAPJ-kn8Vs)

Referințe utile
http://www.whale.to/c/juri_lina.html

Advertisements
This entry was posted in Masonerie and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s