Francmasoneria și Religia Noii Ere (New Age). (1)

MACHU PICCHU, MUNȚII ANZI
În timp ce privea la lumânarea pâlpâitoare, femeia a simtit că devine una cu flacăra. Dintr-o dată, pe bolta cavernei întunecate, ea l-a văzut pe David, înconjurat de lumini sclipitoare. Dar și mai uimitor a fost spectacolul aurelor vibrante care dansau în jurul vegetației de pe malul râului din fața grotei subterane.
Dintr-o dată, ea a simțit că părăsește trupul! Femeia a trecut plutind prin partea de sus a peșterii și atingând norii, a ajuns pe Lună. Ea a văzut șerpuind în spatele ei, un cordon subțire de argint. Ajunsă pe lună ea a trecut în partea nevăzută a Lunii, apoi dincolo de ea, în întunericul spațiului, ea a văzut o nebuloasă. Se întreba deja dacă, cordonul ei de argint o va lăsa să ajungă atât de departe; și cu acest gând al limitării, ea a simțit că începe să călătorească înapoi, în jos, spre pământ, revenind în corpul ei.

Când am văzut portretizarea grafică a primei experiențe oculte de părăsire a corpului, a lui Shirley MacLaine (foto), am avut o strângere de inimă. Știam că milioane de oameni urmăreau, de asemenea, în acea noapte din ianuarie din 1987, a doua parte a miniseriei difuzate de postul de televiziune ABC și bazate pe cartea faimoasei vedete de cinema, Out on a Limb (Într-o poziție periculoasă).

Mii nenumărate de oameni au fost absorbite în religia New Age prin acest efort de recrutare vicleană orchestrată de firma de PR a ”Lucifer and Associates” (Lucifer și Asociații — Lucis Trust de mai târziu). Cu câteva minute mai devreme, ei l-au putut vedea pe acel guru al ei, David Manning, conducând un camion, noaptea, pe un drum de munte aproape de Machu Picchu, din Anzi. În timp ce camionul cobora pe drumul îngust și sinuos, David, cu mânile pe volan, își ținea ochii închiși!
Mai târziu, el i-a explicat lui Shirley, care era agitată, că prietenul său maiaș, din afara acestei lumi – un vizitator care sosise cu o farfurie zburătoare dintr-un colț îndepărtat al constelației Pleiade – fusese cel care condusese de fapt vehiculul, prin comandă de la distanță, și folosindu-se de “Energia lui Dumnezeu.”
Cine poate uita scena aceea patetică, în care Shirley și David, stând în picioare pe țărmul învolburat al Pacificului, strigau: “Eu sunt Dumnezeu!”. În cele din urmă, David i-a mărturisit lui Shirley că, cu mai multe luni înainte, maiașul l-a însărcinat pe el ca să o recruteze pe Shirley ca purtător de cuvânt pentru “adevărurile” pe care ea le învățase despre New Age și ocultism. Și că fiind un star de cinema de renume mondial, influența lui Shirley ar fi de o valoare imensă pentru Planul de ”Stăpâmilor Înțelepciunii”.
Și că necesitatea aducerii la îndeplinire a acestui plan nu trebuia dezvăluită în acea noapte. Și nici nu a fost descoperit în cartea lui Shirley. Dar demonii din spatele acestui plan, i-au descoperit părți din planul lor de a atragere a altora în New Age. Un plan de a stabili un guvern mondial nou și o nouă religie mondială New Age. Acesta va fi, așa cum vom vedea, Regatul lui Antihrist iar francmasoneria va fi nucleul său de bază.
”SECRETUL REGAL” AL MASONERIEI
La pagina 861 a cărții Morale și Dogmă a anticului rit scoțian acceptat al francmasoneriei, ”pregătit pentru Consiliul Suprem al gradului 33, al jurisdicției de Sud a Statelor Unite, și publicat prin autoritatea sa” în anul 1871, Albert Pike, autoritatea cea mai distinsă a Masoneriei, încheie voluminuoasa și autoritara sa lucrare cu aceste cuvinte:

“Secretul Regal, prin care tu devii un prinț, dacă ești un adevărat adept … este ceea ce Sohar-ul [o carte a Kabalah] numește ca Misterul Balanței. Este secretul echilibrului universal .. .. acesta, fratele meu, este devăratul cuvânt al unui maestru mason…, adevăratul Secret Regal, ceea ce face totul posibil, la adevărata dimensiune, Sfântul Imperiu al adevăratei frății masonice.” [Albert Pike, p.861, Morale și Dogma; L.H. Jenkins, Inc., Richmond, Virginia., 1924].

Această declaratie expune scopul final al masoneriei: stabilirea a ceea ce Pike numește un “Imperiu Sfânt”. Acest “imperiu” trebuie să fie guvernul unic mondial; acesta va fi “sfânt” pentru că, el va fi condus de prinții religiei mondiale New Age. Albert Pike spune că, această nouă ordine mondială va fi “adevărata frăție masonică”.
DUMNEZEUL FILOZOFIEI
Manley P. Hall, masonul de 33 °, a fost numit “cel mai mare filozof al Masoneriei”, potrivit necrologului său din publicația Conciliului de 33 ° – Jurnalul Ritului Scoțian din noiembrie 1990. “Ilustrul Manley Palmer Hall”, se scria în jurnal, “a primit cea mai înaltă distincție din Ritul Scoțian, Marea Cruce, în anul1985, datorită contribuțiilor sale excepționale la francmasonerie …”.
În cartea lui Hall, Lectures on Ancient Philosophy (Prelegeri asupra Filosofiei Antice), publicată în anul 1929, Hall indică faptul că el, la fel ca Pike, îi vedea “Aleși filozofic”, pe francmasoni ca viitori conducătorii ai unui nou imperiu mondial. El a declarat că, masoneria mai are încă o “mare lucrare” de făcut: aceea a numirii New Age, “ca cea mai glorioasă zi”, care este la îndemână. El spunea că,  o “nouă zi se ivește pentru Francmasonerie.” Omenirea este acum pe punctul de a se distanța de “insuficiența teologiei și lipsa de speranță a materialismului” și “în această nouă eră, în care vechea ordine va fi înlăturată”, oamenii se vor întoarce în cele din urmă, să-l caute pe “Dumnezeul filosofiei.”
Aceasta înseamnă guvernarea “aleșilor filosofic”, și care va antrena reorganizarea societății, fără nicio îndoială, după direcții masonice. El adaugă:
“Prin îndeplinirea rolului său în reorganizarea societății, muncitorul își va putea câștiga salariul la fel de bine cum toți masonii buni trebuie să o facă. O nouă lumină iese de la Răsărit, ziua cea glorioasă este la îndemână. Guvernarea aleșilor-filozofic — visul tuturor erelor — va fi în curând vizibilă, ea nefiind prea departe. Francmasoneria le trimite fiilor săi fideli, această chemare clară: `Sculați-vă, totul depinde de voi; Marea Operă așteaptă finalizarea ei…” [Ei sunt] Maeștrii Breslași ai universului! “[Manley P. Hall, p. 417, Lectures on Ancient Philosophy; The Hall Publishing Co., Los Angeles, 1929]
CONEXIUNEA MASONICĂ NEW AGE
Chiar dacă eu nu am fost un mason, până în anul 1976 am fost implicat în aceeași filosofie ocultă, sau Doctrina Secretă, care se află atât la baza Francmasoneriei cât și a mișcării New Age. Eram conștient de multă vreme de natura ocultă a masoneriei. Dar, în anul 1987, în timp ce făceam ample cercetări, în lucrările unor ocultiști și new-ageri, pentru un articol despre mișcarea New Age, am fost izbit de declarațiile lor frecvente cu privire la masonerie.
Și când ne uităm la modul în care francmasoneria ajută la refacerea Religiilor Misterelor și a ceremoniilor de inițiere oculte din timpuri străvechi, rețineți faptul că aproape toți din masonerie și mișcarea New Age sunt implicați pentru ceea ce ei cred că sunt niște motive bune. Din păcate, ei sunt înșelați de acela care “se preface într-un înger de lumină.” (2 Corintenti 11:14)
Dar există într-adevăr o legătură între Masonerie și mișcarea New Age, așa cum am pretins? Dacă da, care este aceasta conexiune? Care sunt caracteristicile religiei mondiale New Age care se apropie? Oare Masoneria se bazează într-adevăr pe ritualuri mistice oculte ale religiilor antice păgâne ale misterelor? Ce rol joacă Francmasoneria în dezvăluirea sistemului mondial New Age? Pentru a răspunde la aceste întrebări, vom căuta răspunsuri atât la autoritățile din masoneri cât și din mișcarea New Age.
REGINA NEW AGE
Alice A. Bailey este bine cunoscută pentru oricine care posedă chiar și doar o ușoară cunoaștere a Mișcării New Age. Ea a fost numită “Regina New Age”. Într-adevăr, ea este figura cheie in acest secol, întrucât ea a dezvăluit detalii ale Planului de instituire pe pământ a guvernării așa-numiților “Maeștrii ai înțelepciunii.” (Masters Wisdom)

Detaliile acestui plan au fost prezentate de Helena Petrovna Blavatsky (foto) care a scris cartea, ”Isis Unveiled” (Isis dezvăluită) și The Secret Doctrine (Doctrina secretă) în ultima parte a secolului trecut. H.P.B,, așa cum este numită prescurtat — din motive evidente — a fondat deasemenea și Societatea Teozofică. Cărțile pe care le-a scris, se pretinde că i-au fost “transmise” ei prin telepatie mentală de la unul dintre “Masters of Wisdom” (Maeștrii Înțelepciunii) ai Marii Frății Albe, Djwhal Khul, sau “DK”. Aceasta este același demon – mascat ca un “Master” – care i-a dat lui Alice A. Bailey revelațiile ei în acest secol. (Vom afla mai multe despre H.P.B și DK scurt timp.)

În calitate de destinatar al transmisiilor telepatice ale lui DK, în prima jumătate a acestui secol, Alice Bailey a scris multe cărți despre o varietate de subiecte oculte referitoare la desfășurarea Planului.

O parte esențială a acestui plan necesită stabilirea unei Noi Religii Mondiale care să se bazeze pe Religiile Misterelor din Babilonul antic, Egipt, Grecia, Roma și alte națiuni păgâne din trecut.
Alice A. Bailey (foto) ne explică astfel originea și semnificația acestor religii ale misterelor:

“Aceste mistere antice le-au fost oferite inițial omenirii de către Ierarhie, și care au fost – la rândul lor – primite de Ierarhie de la Marea Lojă Albă de pe Sirius. Ele conțin cheia procesului de evoluție, ascunsă în numere și cuvinte … ele ascund secretul originii omului și a destinului său.”  [Alice A. Bailey, p. 330, The Rays and the Initiations; Lucis Publishing Co., New York, 1955; excerpted in a compilation of selections from her works, Ponder on This, p. 15; Lucis, etc., 1980].
Observați conceptul New Age despre “Ierarhie” și, da, ați citit bine, imediat urmează – o lojă masonică pe steaua Sirius -. Dar, mai întâi, haideți să înțelegem bine ce sunt acele Religii ale Misterelor care vor juca un rol important în instaurarea Religiei Mondiale  New Age și, prin urmare, să vedem cum sunt definite acestea în  ”The New Columbia Encyclopedia”:
“În religia greacă și romană, unele culte secrete importante. … Deși ritualurile mistice au fost ținute secrete, se știa că presupuneau inițieri elaborate, inclusiv … acceptarea cunoștințelor oculte, și acționând o dramă sacră … Deoarece zeitățile misterelor au fost asociate în principal cu fertilitatea, mulți cercetători cred că, aceste culte s-au bazat pe ritualuri primitive de fertilitate, neconsemnate.”  [The New Columbia Encyclopedia, Columbia University Press, New York and London, 4th ed., 1975].
Bineînțeles că, adevăratul scop al lui Satana cu privire la ceea ce Bailey sugera prin a fi  “destinul” omului, este de a-l înrobi printr-o religie mondială unică și înfățișarea, sau “externalizarea”, împărăției sale pe pământ, care va restaura pentru omenire aceste mistere, inclusiv “dramă sacră.”
DUMNEZEIREA OMULUI
Pentru unii, a vorbi despre existența lui Satana ca ființă, este un semn de retardare mentală. Dar adepții New Age care scriu despre vizitatori din spațiu și Loji Masonice de pe Sirius nu sunt nebuni, ci fac parte din elita mondială. Oameni cum ar fi HG Wells, Buckminister Fuller, Norman Cousins, dr Carlos Romulo, Teodor M. Hesburgh, John Denver, Robert Heilbroner, Alvin Toffler, Mohandas Gandhi, U. Thant, Robert Mueller, și Shirley MacLaine nu sunt (sau, nu au fost) oameni obișnuiți, de zi cu zi. Credințele lor ciudate sunt în acord cu sute de milioane de adepți din religiile orientale ale lumii.
Aceste newageri cred că omul este pe cale să experimenteze un nou pas în evoluția. Ca o, nouă formă, “mai înaltă”, de viață, el va avea nevoie de un nou sistem religios în care să exprime aceast următor stadiu în drumul său spre Dumnezeirea. Pentru a realiza acest lucru, religiile orientale și occidentale (creștine) trebuie să conveargă, cred ei, iar o nouă religie mondială (o sinteză a celor două sisteme) s-a ivit, nu departe, la orizont. Această nouă religie se va baza pe mistica marilor religii orientale.

Dar adepții New Age nu sunt singurii care promovează acest concept! La fel procedează și francmasonii de top! Henry Clausen (foto), fostul Mare Suveran Comandor al Supremului Consiliu, 33 °, care este mama Consiliul Mondial al Francmasoneriei, este unul dintre cei care, de asemenea, a proclamat această idee. În lucrarea sa ”Emergence of the Mystical”,  scrisă în timpul în care a deținut cea mai înaltă funcție masonică din țară, el vorbește despre sosirea New Age precum și despre relația sa cu misticismul religiilor orientale. El afirma:

“Astăzi suntem în pragul unei noi ere. Toate semnele indică acest fapt … Așteptăm la o transformare către New Age, folosind, pentru aceasta, înțelegere și înțelepciunea vechiului misticism. Această nouă viziune asupra lumii este în curs de dezvoltare, deoarece există o corelație între fizica modernă și mistica religiilor orientale.” [Henry C. Clausen, Emergence of the Mystical; The Supreme Council 33rd Degree, Ancient and Accepted Scottish Rite of Freemasonry, Southern Jurisdiction, U.S.A. ; Copyright 1981 by The Supreme Council , Mother Council of the World].
Înainte de a continua, să ne asigurăm că am înțeles exact ce înseamnă acest termen “misticism”. Potrivit The New Columbia Encyclopedia, Misticismul este “practica … magiei, ocultismului, sau esoterismului … în tradiția mistică au fost incluși filosofii ermetici și alchimiștii.” Un mistic este “cineva care practică misticismul, adică, magia, ocultismul, vrăjitoria.”
Acum, revedeți declarația lui Clausen (de mai sus), de data asta fiind mai avizați pentru a o înțelege. Rețineți aceste definiții în minte. Le vei întâlni în mod constant în New Age și în scrierile masonice. Nu este deloc surprinzător să descoperi că există mari inițiați — prinții și adepți– ai Francmasoneriei care promovează ideie New Age. Într-adevăr, autoritățile New Age se referă frecvent la francmasonerie și la rolul său de-a lungul secolelor în conservarea religiilor oculte ale misterelor din vremuri străvechi, și așa fac și liderii francmasoneriei.
ACEA RELIGIE A VREMURILOR ANTICE
Revigorarea acestei “bătrâne” religii din vechime este, desigur, considerată a fi ” religia pentru o Nouă Eră.” Dar aceasta poartă un inel vechi, familiarc — sau mai bine spune același “miros” – . Mirosul de sulf!
Această “nouă” religie este, de fapt, la fel de veche ca și Grădina Edenului, unde Satan a realizat căderea omului. Ea a încolțit în Babilon, a înflorit în Egipt cu zeul soare Osiris și zeița lunii Isis, iar astăzi, respiră în religia hindusă, alte religii orientale precum și în religii occidentale, cum ar fi Unitatea, Știința Creștină, Unitarianismul, New Thought (Noua Gândire), Spiritismul și mormonismul. Ea trăiește de asemenea în Lojile, Dogma și riturile Masoneriei.
Sunt sigur că foarte puțini dintre noii masoni și-au dat seama că au fost inițiați într-o organizație care – în ciuda recentelori sale declarații publice privind o poziție contrară – se consideră a fi reprezentanta de azi a Religiilor Misterelor. Iar faptul că așa stau lucrurile, este atestat de numeroși erudiți New Age și masoni, inclusiv soțul lui Alice A. Bailey, Foster, un mason de gradul 33:
“Masoneria este descendenta sau este fondată pe o religie divină împărtășită care antedatează cu mult timp înainte de data primei creații, așa cum figurează ea în Biblia noastră. [Aceasta] este tot ce ne-a rămas nouă din prima religie mondială care a înflorit într-o antichitate așa de veche, și de aceea este imposibil să se vorbească despre o dată. Ea a fost prima religie mondială unificată … Pentru acest lucru, simboluri, precum ar fi piramidele, atât din Egipt cât și din America de Sud, depun mărturie … vechile Mistere erau custozii temporari ai vechiului adevăr și care este strâns legat de lucrarea masonică din ziua de azi … Relația dintre Mistere (Taine) și masonerie a fost recunoscută adesea, iar firul de aur al continuității lor vii poate fi urmărit la Masoneria modernă. Misterele …  toate sunt părți ale acelui vechi fir care își are originea în acea religie primitivă care se termină astăzi în masonerie.”  [Foster Bailey, 33° , pp. 30-32 , The Spirit of Masonry; Lucis Press Ltd; Tunbridge Wells, Kent, England; 1957].
“Masoneria este considerată ca fiind descendenta directă, sau ca o supraviețuire a tainelor … lui Isis și Osiris din Egipt …”  [Robert Freke Gould, Past Senior Grand Deacon of England, Vol. 1, p. 13, History of Freemasonry; New York, 1884].
“Semnele, simbolurile și inscripțiile datează din vremea … civilizațiilor sumeriene … Caldeea [Babilon], Asiria, Grecia, Roma și chiar din Mexic și Yucatan … unele ritualuri ale ritului scoțian al francmasoneriei din jurisdicția noastră mamă au existat din timpuri imemoriale. Pentru că noi predăm aceleași mari adevăruri, aceleași filosofii sublime … ca acei adepți ai vechilor taine care le predau în ritualurile lor ezoterice.” [Henry C. Clausen, 33°, Sovereign Grand Commander, The Supreme Council 33°, A&ARFM, Mother Jurisdiction of the World, pp. 5-7, Messages for a Mission, 1971].
Rețineți că Clausen, atunci când a fost cel mai mare mason în țară, a declarat fără echivoc că, “Pentru că noi predăm aceleași mari adevăruri, aceleași filosofii sublime … ca acei adepți ai vechilor taine care le predau în ritualurile lor ezoterice.”
Mișcarea New Age și Masoneria sunt, în opinia mea, vehiculele majore pe care Lucifer le folosește pentru externalizarea și aducerea împărăției lui pe pământ, ceea ce va însemna o renaștere a Religiilor Misterelor Babilonului și ale altor națiuni antice.
Aceste doctrine oculte ale Tainei Babilonului pot fi urmărite înapoi, până la perioada de după potop, când primul rege al Babilonului, Nimrod, și regina lui, Semiramis, au înființat Religia Misterelor care s-a răspândit în Persia, Egipt, Grecia și în alte națiuni, în care au fost instituie frății secrete de preoți și inițiați magicieni.
Ei se închinau soarelui si lunii ca principiile universale ale acelei epoci. Soarele era  Bărbatul, sau principiul activ, iar Luna era Femeia, sau principiul pasiv. Aceste două corpuri cerești au fost simbolizate prin organele sexuale masculine și feminine – și prin unirea lor sexuală. Acest cult falic păgân era central în religia universală practicată de aproape toată omenirea în timpurile străvechi.
În cadrul ritualurilor de inițiere din cultul lor pentru templu, toate aceste națiuni sărbătoreau misterul unei drame comune, poate cu nume și povești diferite, dar cu un teren asemănător.
MISTERUL SOARELUI ȘI LUNII
Această dramă ne povestește despre moartea unui individ (reprezentând soarele), de mâinile a trei bandiții (cele trei luni de iarnă); despre tăierea în bucăți a corpului aceluia și răspândirea acestor părți pretutindeni; despre căutarea acestora de către soția lui (reprezentând luna), care a găsit toate părțile, cu excepția falusului; ea substituie cu un falus de lemn falusul pierdut; și despre învierea lui (a soarelui), la echinocțiul de primăvară.
Această poveste – legenda lui Isis – era parte a religiei generale practicate de omenire în timpurile străvechi; o religie păgână, a naturii — cultul soarelui, al lunii și al constelațiilor. Potrivit celor mai înalte autorități masonice, aceasta a este aceeași poveste, păstrată până în ziua de azi în simbolurile și ritualurile francmasoneriei!
Intriga din versiunea masonică este o parte a ceremoniei de inițiere pentru gradul trei, în masonerie.

Aceasta implică presupusa moartea lui Hiram Abiff – care se spune că a construit Templul lui Solomon – de mâinile a trei bandiții; o căutare a trupului său; pierderea unui “cuvânt secret” și înlocuirea cu un nou cuvânt pentru cuvântul “pierdut”. Acest nou cuvânt este un amalgam alcătuit din numele a trei zei solari, și, la fel, se referă la principiul activ (sau masculin), adică, falusul. În punctul culminant al dramei, Hiram este înviat pentru o viață nouă.

Mișcarea New Age încearcă să restaureze acest mister (taină) pentru întreaga omenire, pentru a fi practicat în procesul de inițiere, inițierea New Age: o inițiere luciferică care, spun ei, are loc în templele masonice ca parte a Religiei Mondiale New Age, care va duce la restaurarea vechilor Mistere.
Astăzi, potrivit autorităților cele mai distinse din Francmasonerie, secretele oculte ale acestor Religii ale Misterelor sunt încorporate în simbolurile și ritualurile Francmasoneriei. Dacă acest lucru este adevărat, rezultă că Francmasoneria, în sine, trebuie să fie o religie. În cazul în care Francmasoneria este o religie, ce fel de religie este ea?
ÎNALTE AUTORITĂȚI MASONICE

Lider printre autoritățile distinse ale Francmasoneriei este Albert Pike. Înainte de a vedea ceea ce a spus Pike despre lucrul de mai sus, ar trebui să subliniem că, în ciuda a ceea ce susțin astăzi liderii masonici — că Pike este doar unul dintre numeroșii scriitori masoni din trecut și nu merită nicio atenție specială — adevărul este că, Pike a fost și este cea mai mare autoritate a Ritului Scoțian al Masoneriei. Cuvântul autoritate este întemeiat pe faptul că, Pike este cel care a autorizat practicile de azi ale Ritului Scoțian.

Joseph Fort Newton (foto), una dintre autoritățile masonice cele mai notabile ale secolului 20, în cartea sa, ”The Builders”, constructorii, suprinde, pe o pagină întreagă, imaginea completă a lui Pike cu aceste cuvinte:

“Mare Suveran Comandor al Supremului Consiliu, 33 °, al Ritului Scoțian Antic și Acceptat, al Jurisidicției de Sud, din Statele Unite ale Americii, din anul 1859 și până la moartea sa, în 1891. El a reformat vechiile ritualuri scoțiene și le-a adus la starea lor actuală de frumusețe și perfecțiune.”  [Joseph Fort Newton, The Builders; Macoy Publishing and Supply Co., Inc., Richmond, Va., 1944].
Rețineți că, el afirmă că, Pike adus ritualurile masoneriei de rit scoțian “la starea lor actuală de … perfecțiune.” În plus, Pike a fost un membru de onoare al aproape fiecărei Mari Loje de pe pământ. El este singura autoritate masonică căruia i s-a acordat onoarea de a fi înmormântat în Casa Templului din Washington, DC. Manly P. Hall, în cartea sa, Prelegeri de filosofie antică (Lectures on Ancient Philosophy), îl citează pe un alt mason de rang înalt care l-a elogiat pe Pike:
“Pentru Pike următorul omagiu remarcabil i-a fost adus de către Sterling Kerr, Jr., 330, adjunct al inspectorului general din Districtul Columbia, la încoronarea cu lauri a bustului lui Pike din Casa Templului: `Pike a fost un oracol mai mare decât acela din Delphi. El a fost ministru și preot al Adevărului. Victoriile lui au fost cele ale păcii. Fie ca memoria lui să dăinuie pentru totdeauna în inimile fraților. “”
Apoi Hall adaugă câteva elogii, personale, declarând că Pike a fost unul singurul responsabil pentru transformarea Francmasoneriei în cea mai puternică organizație din America:
“Numit cu afecțiune ca un `Albertus Magnus` de către admiratorii săi, Pike a scris despre Hermetism și alchimie și a făcut aluzie la Misterele Templului. Grație zelului său și energiei sale neobosite, francmasoneria americană s-a ridicat dintr-o comparabilă stare de obscuritate pentru a deveni cea mai puternică organizație din țară.” [Hall, p. 414].
Iată așadar dovezile împotriva acelor masoni care spun că, lucrările lui Albert Pike nu sunt într-adevăr o autoritate! Voi spune încă odată: Pike este autoritatea Ritului Scoțian: el este cel care a scris! El a scris, de asemenea, cartea care conține filosofia ce stă la baza Ritului Scoțian, Morale și Dogma.
Dar ce a spus Albert Pike despre subiectul masoneriei ca o religie? Aceasta este o întrebare importantă. Din moment ce se spune că francmasoneria trebuie să se afle în centrul religiei mondiale a Noii Ere, este evident că, francmasoneria, în sine, trebuie văzută în mod clar ca o religie.
MASONERIA ESTE O RELIGIE
Deși afirmația care se face în mod repetat, astăzi, de către Consiliul de grad 33 este că, francmasoneria nu este o religie. Însă ne-am putea aștepta de la obține adevărul despre aceste probleme de la oricare mason? Pentru că, fiecare mason a jurat sub pedeapsa cu propria lui moarte să nu dezvăluie secretele ordinului pentru oricine care are “nu este îndreptățit.” să le cunoască. Dacă ar face asta, un mason ar atrage asupra lui o condamnare la moarte în conformitate cu propriile jurăminte depuse.
Într-adevăr, cei mai mulți masoni vor nega cu glas tare că Frăția lor este o religie. Acest lucru este valabil mai ales pentru masonii care pretind că sunt creștini. Pentru a rezolva această întrebare, haide să ne uităm la ceea ce afirmă cele mai înalte autorități din masonerie cu privire la această problemă.
În Morals and Dogma, marele comandor și prințul adept, Albert Pike identifică în mod clar Masoneria ca fiind o religie ocultă, religia universală a întregii omeniri de la începutul timpului. El spune: “Fiecare Lojă Masonică este un templu al religiei, și învățăturile sale sunt instrucțiuni religioase.” [Pike, p. 213].
Înainte de a privi la ceea ce a avut de spus Pike despre masonerie ca o religie, haidem să stabilim ce a spus o altă autoritate masonică, Albert G. Mackey. Adesea, când cităm din figuri cum ar fi Pike și Mackey, unii masoni răspund prin ceva de genul: “Ei bine, asta e doar părerea lor. Și oricum, noi n-am mai auzit de tipii ăștia până acum.”

După o apariție recentă a mea, pentru 90 de minute la o emisiune de radio din Orlando, în care se preluau apeluri telefonice de la spectatori, după terminarea emisiunii, am primit aproximativ 40 de apeluri telefonice, multe dinpartea unor masoni. Unul dintre ei a vrut să știe de unde am luat toate informațiile pe care le-am citat. I-am răspun că, de la Albert G. Mackey (foto) și de la Albert Pike, și l-am întrebat dacă el ar auzit vreodată de aceștia. El a spus că parcă auzise de Mackey, dar că numele lui Pike îi era necunoscut. După ce am menționat că, Pike a scris Morals and Dogma, el și-a adus brusc aminte că avea cartea, dar că “era pusă pe undeva. Mi-ar lua un an să găsesc citatul acela!” Un alt mason a sunat și a declarat: “Eu sunt, probabil, singurul om în viață care l-a citit pe Pike prin de două ori.”

Însă acești două scriitori masoni, in ultimii 100 de ani, au fost principalele autorități recunoscute în toată lumea, de francmasonerie. Cu toate acestea, astăzi, mulți militanți și masoni spun că n-au auzit despre Albert Pike sau Albert G. Mackey.
Masonul tipic, dacă citește toate materialele cu conținut masonic, devine mult mai informat despre secțiunea de termeni cuprinsă în biblia sa masonică, care conține întrebări și răspunsuri privind masoneria. Masonul tipic nu se va deranja niciodată să aprofundeze mai departe crezul masoneriei și ariile sale mai ezoterice.
De fapt, introducerea la această secțiune, numită, Questions and Answers, One Hundred and Sixty Questions and Answers (Întrebări și Răspunsuri, O sută șaizeci de Întrebări și Răspunsuri) … referitoare la simbolismul masoneriei și legătura sa cu Biblia, prevede: “Următoarele întrebări și răspunsuri sunt destinate să fie transmise masonului obișnuit, ca informații pentru fiecare mason care le dorește, fără a mai pierde timp pentru o cercetare personală. ” [Biblia (masonică), A. J. Holman Co., Philadelphia; 1962].
Punctul interesant aici este că, în conformitate cu titlul acestei secțiuni, sursa pentru această informație este un nume despre care majoritatea masonilor susțin că n-au mai auzit. Se pot citi următoarele: “… compilată din lucrările lui Albert G. Mackey …” Deci, acești masoni “obișnuiți” care spun că, n-au auzit de Mackey, dar care acceptă această secțiune a Bibliei masonice ca autoritate, nu-și dau seama că această autoritate provine în principal din autoritatea lui Mackey!
MACKEY SPUNE CĂ MASONERIA ESTE O RELIGIE
DAR NU CREȘTINĂ
Într-adevăr, Dr. Albert G. Mackey  ”a scris” literalmente ”cartea” despre masonerie; el este autorul ”Encyclopedia of Freemasonry” (Enciclopedia francmasoneriei), publicată în anul 1879. Mackey a fost ultimul Mare Preot General și Secretarul General al Consiliului Suprem 33 ° pentru Jurisdictia de Sud a SUA, când acestea erau împărțite în 35 de state. El a petrecut mai mult de zece ani pentru a scrie această enciclopedie. Lucrarea sa, împreună cu aceea a lui Albert Pike (Morals and Dogma), sunt considerate cele mai importante două cărți, și autorități ale masoneriei.
În acest enciclopedie, Mackey identifică în mod clar masoneria ca fiind o religie, iar el afirmă categoric că masoneria nu este creștinism:
“Francmasoneria este o instituție religioasă, și, prin urmare, reglementările sale inspiră utilizareaa rugăciunii ca un tribut adecvat de recunoștință pentru autorului binefăcător al vieții.” [Albert Mackey, p. 594; Encyclopedia of Freemasonry; The Masonic History Co., 1924].
“Religia Masoneriei este non-sectară. Ea acceptă oameni de orice credință în sânul ei primitor. Ea nu este iudaism, deși nu este nimic în ea pentru a ofensa pe evreu. Ea nu este creștinism, dar nu este nimic respingător în ea, pentru credința unui creștin.” [Mackey, p. 641].
“Francmasoneria nu este creștinism, nici măcar un substitut pentru creștinism. Ea nu se amestecă cu crezuri sau doctrine sectare, dar învață adevărul religios fundamental.” [Mackey, p. 162].
Este masoneria o religie? Mackey spune că, “DA”. Este creștină, masoneria ? Mackey spune că, “NU”. Prin urmare, în cazul în care masoneria este o religie, iar aceasta nu este religia creștinismului, rezultă că, masoneria nu este o religie creștină! Fiecare creștin mason, care susține că masoneria este creștinism, fie este complet înșelat sau este un creștin doar cu numele și el trebuie să primească mântuirea lui Hristos.
Într-adevăr, potrivit lui Billy Graham și cu alți doi foști președinți ai Convenției Baptiste de Sud, până la 90%  dintre membrii bisericii noastre nu sunt născuți din nou! Charles G. Finney, cunoscut sub numele de “cel mai mare predicator, teolog și evanghelist al secolului al XIX-lea”, care a fost și mason, la început, a declarat:
“Cu siguranță, că dacă un adevărat mason înțelege ce este Masoneria, așa cum este delimitată în aceste cărți, niciun creștin mason nu s-ar mai gândi nicio clipă să mai rămână încă o zi în fraternitate … Este la fel de clar că un om, știind ce este masoneria, și îmbrățișând-o în inima lui, el nu mai poate fi un creștin. A spune că se poate una ca asta, contrazice însăși natura creștinismului.” [Charles G. Finney, p. 60, The Antichrist or the Masonic Society; Crown Publications; Burlington, Ontario, Canada; 1984].
DOUĂ RELIGII
Să ne oprim pentru un moment pentru a ne însuși o mai bună înțelegere a faptului că dintotdeauna, au existat și există doar două religii de bază. Acestea două sunt în primul rând, Păgânismul, care încorporează Religiile Misterelor, Religiile Orientale, Francmasoneria, Mișcarea New Age etc., iar în al doilea rând, Iudaismul care este “mama” atât a creștinismului cât și a islamului.
În Enciclopedia Francmasoneriei, Albert Mackey ne oferă o mai bună înțelegere a acestui concept. El scrie, la capitolul Păgânism,
“O denumire generală pentru închinarea religioasă a întregii rase umane, cu excepția acelei părție care a îmbrățișat creștinismul, iudaismul sau mahomedanismul. Interesul său (al păgânismului) pentru studentul masonic rezultă din faptul că, dezvoltarea sa principală s-a realizat în mitologia antică, în ale cărei tradiții se găsesc mai multe analogii interesante cu sistemul masonic.”
Odată înțeles faptul că, toate celelalte religii, altele decât creștinismul, iudaismul și islamul, au sursa lor comună în păgânele religii oculte ale misterelor, lui Lucifer, ar trebui să ne ajute să plasăm Masoneria în categoria corespunzătoare. Această categorie nu este cu siguranță în tabăra-iudeo creștină!
Aceste religii păgâne și mișcarea New Age împărtășesc aceeași sursă luciferică, precum și același scop: stabilirea unui religii mondiale a Noii Ere. Francmasoneria, în conformitate cu autoritatea ei cea mai distinsă, a fost “mama” pentru toate aceste religii păgâne!
“O mare parte din secretul masonic se manifestă în special … pentru aceia care avansează în cele mai înalte grade ale Ritului Scoțian Antic și Acceptat. Acest Rit ridică un colț al vălului, chiar și în gradele de ucenicie, acolo unde declară că, Masoneria este un cult.
Aceasta este eterna religie universală, imuabilă, pe care Dumnezeu a plantat-o în inima umanității universale. Nicio credință care nu a fost construită pe această temelie, nu a rezistat prea mult timp. … Miniștrii acestei religii sunt toți masoni, care o înțeleg și îi sunt dedicați. “[Pike, pp. 218-219]
După ce ați citit comentariile lui Pike, țineți cont de faptul că acestea au fost pregătite pentru Jurisdicția de Sud a Statelor Unite și “publicate prin autoritatea ei.” Cu alte cuvinte, aceasta este doctrina oficială a francmasoneriei, nu ceea ce oficialii unor loje locale masonice ar putea pretinde. Sau ceea ce actualul Consiliu al gradelor 33 ar putea încerca să mintă cu privire la asta.
MASONERIA ESTE O RELIGIE UNIVERSALĂ
Cele două înalte autorități ale masoneriei, din cursul ultimilor 100 de ani, indică în mod clar că, masoneria este o religie, completă, cu un crezul său religios, aidoma unui “cult”. Dar ce fel de religie este Masoneria?
Ca și Mackey, Pike spune că, religia masoneriei nu este creștinism, că că ea este o religie universală care face dintr-un mason “fratele” oricărui alt mason de pe pământ, legându-l împreună cu acești “frați” de alte religii sub o “obligație imperativă a unui contract “:
“Masoneria nu propagă niciun crez cu excepția aceluia propriu, cel mai simplu și mai sublim; că religia universală este învățată de la Natură și prin Rațiune. Lojele sale nu sunt nici templele evreiești, nici cele musulmane și nici temple creștine. Acesta reiterează preceptele și moralitatea din toate religiile…”
“Codul moral al Masoneriei este încă și mai extins decât acela dezvoltat prin filozofie. Pentru exigențele Legii Naturii și ale Legii lui Dumnezeu, se adaugă obligația imperativă a unui contract. La intrarea în Ordin, inițiatul se leagă pe sine de fiecare alt mason din lume. Odatp înrolat printre copiii Luminii, fiecare mason de pe pământ devine fratele său.” [Pike, pp 718-19.; 726]
Atunci, cum poate un creștin să aparțină unei astfel de organizații? La urma urmei, Cuvântul lui Dumnezeu ne poruncește în mod clar să nu fim “înjugați la un jug nepotrivit cu cei necredincioși.” (2 Corinteni 6:14) Dar un mason crestin “se leagă de orice alt mason din lume … fiecare Mason de pe pământ devine fratele său.”
După cum spunea Finney, orice creștin care înțelege cu adevărat ce este masoneria, într-adevăr, el n-ar mai putea rămâne nicio zi într-un cult păgân! Dar cei mai mulți masoni – poate 99% dintre ei – nu au nicio părere proprie despre adevărata natură a fraternității lor. Ei nu s-au deranjat să studieze operele celor mai mari autorități ale masoneriei, cum ar fi Albert Pike, Albert Mackey și Manley P. Hall. Acestea arată că, organizația masonică este formată dintr-o fraternitate exterioară ai cărei membri sunt în mod deliberat induși în eroare cu privire la simbolurile și dogmele masoneriei, și dintr-o fraternitate interioară, ocultă, de adepți versați în magie, vrăjitorie și Religiile Misterelor ale lumii antice.
Cei mai mulți masoni nu sunt doar inconștienti de adevărata natură a fraternității lor, ei nu au nicio idee că sunt înșelați în mod deliberat de către cei care-i conduc. Așa cum a recunoscut chiar Pike:

“Gradele albastre (Loja albastră) sunt însă curtea exterioară sau porticul. Parte din simbolurile care sunt afișate acolo, sunt destinate inițiaților, dar el (masonul de grad albastru) este indus în eroare, în mod intenționat, prin false interpretări. Nu se dorește ca el să le înțeleagă. Adevărata lor semnificație (a simbolurilor) este rezervată pentru adepți, prinții Masoneriei … e destul de satisfăcător că marea masă a celor numiți masoni, să-și imagineze că totul este conținut în gradele albastre, iar cine dintre ei  încearcă să nu fie înșelat, va lucra în van … Întotdeauna trebuie să existe interpretări cu legături comune pentru masa celor inițiați, a simbolurilor care sunt elocvente însă pentru adepți.” (Pike, pp. 818-19.)

Dar Pike nu este singura autoritate masonică care a dezvăluit această scamatorie. “Ilustrul” Manley P. Hall (foto), așa cum a fost elogiat el în ” Scottish Rite Journal”, ca cel mai mare filozof al fraternității, a afirmat următoarele în cartea sa, Prelegeri de filosofie antică:

“Francmasoneria este o frăție în interiorul unei fraternități – o organizație exterioară care ascunde o frăție interioară, a celor aleși … două ordine separate, interdependente distincte, una vizibilă și cealaltă invizibilă … Societatea invizibilă este o fraternitate secretă și cea mai augustă, iar membrii acesteia sunt dedicați servirii unui misterios arcanum arcanorum … care este cu adevărat societatea secretă din interior, fiind pentru corpul masonic ceea ce este inima pentru corpul uman.” [Hall, p. 397].
MAGIA MASONICĂ ȘI VRĂJITORIA
Ce este acesă “Misterios Arcanum Arcanorum”, pe care “ilustrul Manley Palmer Hall” l-a descris ca fiind obiectul dedicării acestor societăți invizibile”? Care este adevărata “lucrare” a organizației secrete din interior? Pike, care a elaborat ritului scotian, și “Ilustrul” Manley Hall, “cel mai mare filosof” al ritului scoțian, spuneau că adevărata lucrare a masoneriei este magie și vrăjitorie! Potrivit lui Pike,
“Știința Hermetică … încorporată în anumite simboluri ale gradelor mai mari din francmasonerie, poate fi definită cu acuratețe ca fiind Kabalah, în realizare activă, sau ca Magia Lucrurilor.” [Pike, p. 840].
Hall, după ce se plânge de faptul că nu toți masonii sunt mulțumiți cu acest patrimoniu ocult, afirmă că el nu poate vedea cum cineva, după ce a citit marea operă a lui Pike, mai poate nega că Francmasoneria este “identică” cu Religiile Misterelor:
“Chiar și un observator ocazional trebuie să realizeze că, adevărata bogăție a masoneriei se află în misticismul ei … În plus, este destul de incredibil că orice frate inițiat, atunci când primește o copie a Moralei și Dogma lui Pike, la primirea gradului 14, după ce citește volumul să susțină totuși că, ordinul său nu este identic cu Școlile Misterelor din primele veacuri.” [Hall, p. 413].
Ca fost ocultist, recunosc că multe din scrierile lui Pike provin din aceeași revelație ocultă care i-a fost dată lui Helena Petrovna Blavatsky, în ”Isis Unveiled” și ”The Secret Doctrine” (Isis dezvăluită și Doctrina secretă). “Ilustrul” Manley P. Hall recunoaște, de asemenea că, lucrările lui Pike sunt similare cu cele ale altor ocultisti:

“O mare parte din scrierile lui Albert Pike sunt extrase din cărțile magului francez, Eliphas Levi (foto), unul dintre cei mai mari transcendentaliști din timpurile moderne. Levi a fost un ocultist, un metafizician, un filozof platonician, care prin ritualurile sale de magie l-a invocat chiar și pe spiritul lui Apollonius din Tyana, așa încât, Pike a introdus în ”Morals and Dogma” lui pagini întregi, și chiar capitole, practic cuvânt cu cuvânt.” [Hall, pp. 413-14].

Să mai subliniem odată că, vorbim despre o lucrare, Morale și Dogma, care a fost pregătită pentru și publicată de către cea mai mare jurisdicția masonică din America. În plus, față de Pike și Hall, soțul lui Alice Bailey, Foster, un mason de grad 33, de asemenea, scrie despre legătura dintre New Age și masonerie, referindu-se la magie, în cartea sa, The Spirit of Masonry (Spiritul Masoneriei):
“Este natura creativă a activității masonice … a lucra, a spune și a gândi același lucru simultan … Atenția concentrată și puterea gîndirii masonilor împreună … este, în realitate, o meditație de grup, ceea ce conduce la lucrul în grup … Masoneria, în adevăratul ei sens și cel mai înalt, este o lucrare magică … Eficacitatea acestei posibile lucrări se va desfășura în paralel cu sensibilitatea crescândă a rasei umane către sugestia telepatică.” [F. Bailey, pp. 96-98].
“În spatele activității magice a ritualurilor trebuie să existe influența unui ritm stabilit … Concretizarea pe pământ a viziunii mistice … trebuie să fie realizată prin lucrarea înțeleaptă a acestei legi a ritmului și ritualului.” [F. Bailey, p. 99].
Dar așteptați  – lucrurile devin chiar mai rele.
PIKE SPUNE CĂ, CREȘTINĂTATEA NU AR TREBUI SĂ URASCĂ VRĂJITORIA
Așa cum am văzut, Pike a spus că, masoneria, în miezul ei, se bazează pe magia Kabalah. Dar Pike spune că a fost necesar ca această cunoaștere să fie ascunsă de “profani”. El afirmă că aceasta această ”filozofie ocultă pare să fi fost asistenta sau nașa tuturor religiilor, maneta secret a tuturor forțelor intelectuale”:
“Aceasta este ceea ce a fost magia, de la Zoroastru la Manes, de la Orfeu la Apollonius Thayaneus, atunci când creștinismul pozitiv, a ieșit biruitor asupra viselor splendide și aspirațiilor gigantice ale școlii din Alexandria, zdrobind public această filosofie cu anatemele sale, și obligând-o să devină mai ocult și mai misterios decât oricând.
În partea de jos a magiei, cu toate acestea, a fost știință. Creștinismul nu ar fi trebuit să urască magia; dar ignoranța umană se teme mereu de necunoscut. Din moment ce creștinismul a detestat magia, vrăjitorii au recurs la a inventa gradele masonice pentru a ascunde secretele vrăjitoriei lor:
“Recurgând la masonerie, alchimiștii au inventat gradele, și au dezvăluit parțial doctrina lor, către cei inițiați … iar după aceea prin instruire orală, pentru ritualurile lor, pentru ca  unul care nu deținea sensul lor, lucrurile să sune ca un jargon de neînțeles și absurd.” [Pike, pp. 730-31].

În continuare, Albert Pike (foto) lansează o campanie de calomnii pentru creștinii care urau magia, numindu-i “proști”, care au căutat să extermine magia:

“Proștii care au condus pe căi greșite creștinismul primitiv … care de atâtea secole a  purtat război împotriva magiei, un război de exterminare, au reușit să învăluie în întuneric descoperirile antice ale minții umane, astfel încât să bâjbâie în prezent în întuneric pentru a găsi din nou cheia către fenomenele naturii. “[Pike, p. 732]
Acest lucru este o descriere flagrantă a luptei lui Lucifer cu Dumnezeu care, i-a spus lui Moise, “Pe vrăjitoare să n-o lași să trăiască.” (Exod 22:18), și care trasează în mod clar linia de demarcație pentru noi. Pe de o parte avem religiile satanice ale misterelor (tainelor) încorporate în prezent în cele mai înalte ritualuri și simboluri ale masoneriei, iar pe de altă parte, “proștii” creștinismului.
Poate oricare membru creștin al ordinului masonic să susțin că, aceasta este o organizație creștină după ce a citit această blasfemie adusă de Pike împotriva lui Dumnezeu?
MAREA OPERĂ (LUCRARE): VRĂJITORIA ȘI MAGIA
Printre altelucruri, Pike tocmai a descris masoneria ca o căutare a “cheii fenomenelor naturii.” Aceasta este o definiție clasică pentru vrăjitorie. Dar nu trebuie să mă credeți neapărat pe mine, pentru că Pike continuă în paginile următoare să spună clar, astfel:
“Există în natură o forță mai puternică, prin al cărei intermediu un singur om, care să  o poată poseda, și ar trebui să știe cum s-o direcționeze, atunci el ar putea revolutiona și schimba fața lumii. Această forță a fost cunoscută la antici.Ea este un agent universal … Dacă știința ar putea învăța, dar s-o controleze, va fi posibil să se schimbe ordinea anotimpurilor, pentru a produce în noapte fenomenele de zi, pentru a trimite un gând, într-o clipită, în întreaga lume, pentru a vindeca sau ucide de la distanță, pentru a da cuvintelor noastre un succes universal, și să le facă să reverbereze peste tot.
Acest agent, parțial dezvăluit prin presupunerile oarbe ale ucenicului lui Mesmer, este exact ceea ce adepții Evul Mediu, au numit problema elementar a marii lucrări … acesta a fost adorat în ritualurile secrete de Sabbat sau ale templierilor, sub semnul hieroglific al lui Baphomet sau al țapului hermafrodit al lui Mendes. “[Pike, p. 734].

Dacă aveți în continuare îndoieli, căutați semnificația și originea numelui Baphomet și a țapului lui Mendes. Acestea sunt forme ale lui Satan, el însuși, iar un Sabbat este “o adunare sau sărbătoare a vrăjitoarelor sau altor ocultiști, care de obicei se ținea în zile și la ore semnificative astrologic.”  [Kent Philpott, A Manual of Demonology and the Occult, p. 160; Zonderavan; Grand Rapids, Mich.]

De asemenea, trebuie să înțeleagă că termenii vrăjitoare, magician și vrăjitor, toți înseamnă același lucru. “Un magician se angajează în magie sau vrăjitorie; termenii sunt sinonimi.” [ibid., p. 163].
Încă nu v-ați convins? Citiți unele mai multe din ceea ce Pike are de spus despre “marea lucrare,” termenul universal pentru vrăjitorie:
“Oricine va învăța să înțeleagă și să execute această mare operă (lucrare), va cunoaște lucruri mărețe, spun înțelepții lucrării, dar de fiecare dată când se îndepărtează de la centrul careului și compasului, nu va mai putea să lucreze cu succes.
O altă nestemată îi va fi necesară, și anumite întreprinderi nu vor fi posibile fără ea. Este ceea ce se numește figura magică cabalistică … Aceasta poartă în ea puterea de a porunci spiritele elementelor.” [Pike, pp. 786-87].
Mulți masoni vă vor spune că, toată această discuție despre comanda spiriteloreste doar una simbolică. Cu toate acestea, Pike avertizeaza împotriva lecturării operei masonice prea repede, sau a credinței că tot ce s-a spus aici sau s-a citit este doar simbolic; pentru că, spune el, atunci veți fi cel mai mult înșelați:
“Dacă ați înțelege adevăratele secrete ale alchimiei, ar trebui să studiați operele (lucrările) Stăpânilor cu răbdare și perseverență Fiecare cuvânt este adesea o enigmă,. Și celui care citește în grabă, totul i se poate părea absurd Chiar și atunci când ei par să învețe că, marea lucrare este purificarea sufletului, și de asemenea să se ocupe doar de morale, ei ascund și mai mult semnificația lor pentru a-i înșela pe toți inițiații. “[Pike, p. 792].
Masonii susțin de asemenea că, masoneria este doar o organizație care “face oamenii mai buni”, că totul vizează construirea simbolică a unui templu pentru locuința interioară a lui Dumnezeu. Dar, în cazul în care aceasta este și credința ta, citește din nou declarația precedentă a lui Pike, și discerne în cele din urmă că, ești o victimă a înșelăciunii deliberate. Astăzi, Consiliul gradului 33, a negat chiar și cș Masoneria este legată în vreun fel de Tainele (Misterele) oculte. O astfel de negare sună absurd, în lumina naturii sale
FRANCMASONERIA ȘI MISTERELE
Iată cum a caracterizat Pike moștenirea ocultă a Masoneriei, la pagina 639 din cartea sa Morals and Dogma, a Ritului Scoțian Antic și Acceptat de Francmasonerie: “Știința ocultă a magilor antici a fost ascunsă sub umbrele vechilor Mistere … și ea se găsește învăluită în enigmele care par de nepătruns, în ritualurile înalte ale Masoneriei. “
În cazul în care “Știința ocultă a magicienilor antici” a fost încorporată în “Misterele antice,” și dacă această “știința ocultă este acum “găsită învăluită în… ritualurile ânalte ale Masoneriei”, atunci această declarație a autorului versiunii curente a acestor ritualuri, trebuie să fie adecvată pentru a demonstra afirmația că, masoneria este depozitul patrimoniului ocult al Misterelor care urmează să fie repuse în religia mondială New Age. Această religie mondială New Age, ni se spune, trebuie să fie inaugurată pentru revenirea pe pământ a lui “Hristos”.

Sursa: 
FREEMASONRY AND THE NEW AGE WORLD RELIGION, de Dick Smith, 10 sept. 2009.
(http://www.saintsalive.com/resourcelibrary/freemasonry/freemasonry-and-the-new-age-religion)

Advertisements
This entry was posted in Masonerie, new age and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Francmasoneria și Religia Noii Ere (New Age). (1)

  1. Liliana says:

    Eu nu cred în vizitatorii din spațiu, cred ca aceștia sunt duhuri demonice.Cu toate ca am venit din lume nu cred în vrăjitoare .Cei care cred,atunci nu sunt ai Domnului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s